Egyszem, Kétszem, Háromszem

Új kisiskolásoknak szóló produkció készül a Ciróka bábszínházban

KÖZLEMÉNY
2023. 01. 27., 20:03
Az Egyszem, Kétszem, Háromszem egy történet a furcsaságokról és az elfogadásról, egy olyan kifordított világról, ahol semmi sem az, aminek látszik.
A galéria 10 képet tartalmaz

A Grimm testvérek e kevésbé ismert meséje bebizonyítja, hogy a külső nem minden, az igazi lényünk belül rejtőzik. A kiközösített, cselédsorban tartott kétszemű kislány megtanulja elfogadni önmagát, és képes lesz kiállni magáért.

A hatéves kortól ajánlott előadás egy olyan világot mutat be, amely eltér a miénktől. Itt minden embernek egy, három, hét…azaz páratlan számú szeme van. Ebben a tudatban él három nővér az erdő közepén. Hárman élnek, páratlanul szépek és különlegesek. De egyikük, Kétszemű más, mint testvérei. Páros szemmel született, ezért nővérei szemében ő furcsa, hibás. Lenézik, kiközösítik, dolgoztatják. De Kétszemű nincs egyedül. Kis segítséggel megtanul kiállni önmagáért. Nem kell ehhez más, csak egy álruhás tündér, egy kis énektudás és egy…kecske.

A főként maszkos játékra épülő előadásban nagy hangsúly helyeződik a zenei világra, a mozgásra és a térhasználatra. Mind a szöveg, mind a látványvilág szintjén a páratla és a szem motívuma áll a középpontban. A maszkos formavilág igazán alkalmas arra, hogy megszokjuk a három testvér világát, és megérthessük, hogy miért olyan nehéz Kétszeműnek lenni.

A darab létrehozásában alkotói és előadói oldalról is több fiatal pályakezdő vesz részt. Horgas Ráhel és Szekeres Máté frissen végzett bábszínészként az első évadukat töltik a Cirókában, de Fodor Orsolya író-rendező, valamint Simonyi-Lengyel Mira tervező is a friss diplomások csapatát erősíti.

A produkciót február 11-től az iskolások bérletében és a bábszínház hétvégi előadássorozatában láthatják majd a nézők.

Játsszák:
DARVAS EMŐKE
FÜLÖP JÓZSEF
HORGAS RÁHEL
KRUCSÓ RITA JÚLIA
SZEKERES MÁTÉ
SZÖRÉNYI JÚLIA

Adaptáció – FODOR ORSOLYA és OLÁH-BEBESI BORI
Dramaturg – OLÁH- BEBESI BORI
Díszlet, báb - MÁTRAVÖLGYI ÁKOS
Jelmez, maszk - SIMONYI- LENGYEL MIRA
Zeneszerző – FRANK TAMÁS
Mozgás – BARNA LILLA
RENDEZŐ - FODOR ORSOLYA