Együttműködési megállapodást kötött a kecskeméti egyetem és a Szegedi Szakképzési Centrum

2023. 05. 25., 13:28
Együttműködési megállapodást kötött a mai napon a Neumann János Egyetem a Szegedi Szakképzési Centrummal. Ennek köszönhetően a diákoknak, nagyobb lehetőségük lesz bekerülni az egyetemi képzésekre.

Együttműködést kötött ma (csütörtök) a Neumann János Egyetem és a Szegedi Szakképzési Centrum.  A megállapodás célja, hogy elmélyítse a két intézmény a közös munkakapcsolatot, illetve hogy növeljék a műszaki, informatikai képzés létszámát.

-Ez a megállapodás elsősorban az informatika, illetve logisztika területéhez kapcsolódik és a GAMF Műszaki és Informatikai Karunk kezdeményezésére jött létre. A Dél-Alföldi Régió szempontjából, a középiskolások felsőoktatásba történő továbbtanulása vonatkozásában, illetve az együttműködések kiszélesítése kapcsán nagy jelentőségű a mai esemény - nyilatkozta a Kecskeméti Médiacentrumnak Dr. habil. Fülöp Tamás, a Neumann János Egyetem rektora.

Mint a rendezvényen elhangzott, hatalmas kereslet van a munkaerőpiacon a Kecskeméten folyó egyetemi képzésekre, szakmákra. Erdélyi Margit, a Szegedi Szakképzési Centrum főigazgatója hangsúlyozta, a mai megállapodás egy hosszú előkészítő munka eredménye.

-Alapvetően egy kreditelismerés, kredittranszferről beszélhetünk annak érdekében, hogy diákjaink továbbtanulási lehetőségeit kibővítsük. Gyakorlatilag azokról a szakmákról van szó, amelyeket nálunk az iskolában tanulnak a régi OKJ-s képzéseken vagy a technikumokban. Amennyiben a tantárgyakat 4-es vagy 5-ös eredménnyel teljesítik, akkor betudnak kerülni az egyetemre - mondta -Bogdány Csilla Petra, a Szegedi SZC Gábor Dénes Technikum és Szakgimnázium igazgatója.

Az ünnepélyes beszédek és köszöntők után, aláírta a Neumann János Egyetem a Szegedi Szakképzési Centrummal az együttműködést, amelynek köszönhetően több éves közös munkába kezdhet a két intézmény.