Életet mentett a Hírös Rescue Team – Megtalálták az eltűnt bácsit  

2023. 05. 26., 13:20
Élve találták meg a Hírös Rescue Team tagjai a május 25-én, hajnali 5 óra körül eltűnt bácsit. A 71 éves férfi az egyik kecskeméti idősek otthonából ment el és 5 órányi keresés után találtak rá.
A galéria 12 képet tartalmaz

A Hírös Rescue Team (HRT) május 25-én déltájban kapott jelzést a rendőrségtől, hogy baj van. Negyven perccel később a mentőcsapat tagjai már meg is érkeztek a szükséges felszereléssel és két keresőkutyával az idősek otthonához. A térfigyelő kamerákat visszanézték, beszéltek szemtanúkkal, az új információk alapján pedig egy lehetséges helyszínre mentek keresni az eltűnt bácsit. Azt is tudták, hogy A. Imre demens, zavart, nehezen mozog. Éppen ennek köszönhető, hogy nem kóborólt el messzebbre a férfi, vagyis sikerült őt épségben megtalálni.

Gyorsan megvizsgálták a bácsit, és mint kiderült, azon kívül, hogy elfáradt a több kilométeres sétában, szerencsére semmi baja sem lett. A HRT önkéntes kereső-kutatói visszavitték az idősek otthonába, addig ételt és italt is kapott. Így a csapat többi tagjára, a polgárőrökre és a rendőrségre nem volt szükség.

Mint kiderült, a hallucináló bácsi már napok óta mondogatta az otthonban, hogy határőr és Gyulára akar menni a szolgálati kutyákat rendbe rakni. Tegnap el is indult.

„Köszönjük a rendőrség gyors reakcióját, a lakosok és a csapattagok segítségét!” – írta a sikeres akció után a szervezet közösségi oldalán Trencsényi Péter, a Hírös Rescue Team alapító elnöke.