Elindult a Kadafalvi Közösségi Ház építésének előkészítése

2023. 11. 22., 13:56
Tavaszra elkészülhetnek a Kadafalvára tervezett közöségi ház tervei. A projekt a napokban startolt el. Az elsődleges információk szerint a több mint 500 négyzetméteresre tervezett létesítmény a városrészi napoknak helyet biztosító területen fog megépülni, amely idén került teljes egészében önkormányzati tulajdonba. Az elképzelések szerint az épületben a közösségi terek mellett helyet kap majd többek között a felnőtt és gyermek háziorvosi rendelő és egy PostaPont is. A Közösségi Ház köré pedig parkot, játszóteret és focipályát is terveznek.

A közgyűlés júniusban döntött arról, hogy egy ingatlancsere révén, minegy másfél hektáros területet kap Kadafalva, az ottani nagyívű fejlesztések helyszínéül. Az eddig szabadtéri eseményeknek helyet biztosító Boróka utcai önkormányzati ingatlanon az első nagyobb beruházás a Kadafalvi Közösségi Ház felépítése lesz, amelynek előkészítése már el is indult.

A Városházán lezajlott első egyeztetésen már bemutatták az épület terveit, amelyek ugyan még változni fognak az ott elhangzott javaslatok alapján, de az már biztosnak tűnik, hogy az építkezés helyszíne a terület Nárcisz utca felöli oldalán zajlik majd. A költségeket az önkormányzat és a pályázati forrás biztosítja.    

A városrész kulturális központja mintegy 500 négyzetméteres lesz, a kulturális színterek mellett helyet kap majd ott a gyermek és felnőtt háziorvosi rendelő, később pedig egy PostaPont is. Az épület köré szabadidőparkot, játszóteret és focipályát terveznek, de a kápolna mellől ide kerül majd át Kada Elek szobra is.

- Nagyon szeretném, ha az engedélyes tervek már tavaszra elkészülnének. Ezt követően tudunk majd pályázni központi forrásra, az önkormányzat támogatása azonban már biztos
— fogalmazott érdeklődésünkre Leviczky Cirill, a városrész önkormányzati képviselője.

Kadafalván a Közösségi Ház mellett két másik projekt is célegyenesbe ér hamarosan. A bölcsőde építése már a kivitelező kiválasztásánál tart, a tervek szerint januárban teszik le az intézmény alapkövét. Az óvoda bővítése ügyében pedig már elkészültek a tervek, jelenleg a szükséges források előteremtése van folyamatban.