Címke: Leviczky Cirill
Keresés
Dátum választó
Rendezés
11 találat
2023.05.20

Több százan vettek részt az első kadafalvi gyereknapon

Sok-sok játék, sportversenyek, palacsinta, gofri és ajándék hot dog várta a családokat szombaton délután a tavaly átadott kadafalvi játszótéren. Itt rendezték meg ugyanis a városrész első gyereknapját, a Hi Kecskemét támogatásával és az ott élők összefogásával.
2023.05.04

Több mint 50 nevezővel, hat korosztályban zajlott le a megyei Tenisz Diákolimpia

A Tenisz Diákolimpia Bács-Kiskun vármegyei döntője Kecskeméten került megrendezésre szerdán. A versenyre több mint 50-en neveztek a különböző általános és középiskolákból. A megmérettetést 6 korosztályban, A és B kategóriában rendezték meg. A kecskeméti indulókon kívül bajai, kiskunfélegyházi, bácsalmási, kerekegyházi nevezők is voltak - tájékoztatta szerkesztőségünket Csávás István, a Magyar Tenisz Szövetség Bács-Kiskun vármegyei elnöke.
2023.03.30

A baloldal továbbra sem érti: nem építtet akkumulátorgyárat a Mercedes Kecskeméten

"Teljes félretájékoztatás és álhírgyártás történik a kecskeméti Mercedes-Benz tevékenységével kapcsolatosan" - így reagált Szemereyné Pataki Klaudia polgármester Kopping Rita napirend előtti felszólalására a csütörtöki közgyűlésen. A baloldali önkormányzati képviselő, a Szövetség a Hírös Városért Egyesület többi képviselőjével együtt továbbra sincs meggyőződve arról, hogy nem épül akkumulátorgyár Kecskeméten, még annak ellenére sem, hogy ezt a Mercedes-Benz megerősítette.
2023.03.24

Leviczky Cirill országos egészségügyi szervezet elnöke lett

Az Országos Scleroderma Közhasznú Egyesület tisztújító közgyűlést tartott 2023. március 22-án Pécsett, ahol új elnököt és elnökségi tagokat választott. Az egyesület elnöki tisztségét Leviczky Cirill tölti be a következő öt évben, aki maga is szisztémás szklerodermával él 15 éve. Leviczky Cirill civilben a Kecskeméti Szakképzési Centrum kancellárja és 32 éve önkormányzati képviselő Kecskeméten.
2023.02.14

Kisebb az igény a belvárosi ovikra – átszervezik az ellátást

A Csongrádi utcai óvoda épületének rossz állapota valamint a beíratott gyermekek csökkenő száma miatt megszűnik az óvodai ellátás a Csongrádi utcában, és a Mátis Kálmán utcai óvodaépületben kapnak helyet a gyerekek és a pedagógusok. A Szent Miklós utcai óvoda magánóvodaként üzemelhet tovább. Mindkét érintett épületet fel kellene újítani, ám ezekre nincs uniós pályázati forrás, ráadásul a belvárosi óvodákba egyre kevesebb a jelentkező. Az óvodai csoportok számának bővítése – az igényeknek megfelelően – a külsőbb városrészekre koncentrálódik.
2022.12.19

Lakó-pihenő övezet lesz Kadafalva jelentős része

Rendkívüli ülésen döntött ma (hétfő) reggel a Városüzemeltetési és Fejlesztési Bizottság Kadafalva jelentős részén lakó-pihenő övezet kijelöléséről. A tervet lakossági jelzések nyomán Leviczky Cirill önkormányzati képviselő kezdeményezte még a nyáron. A Darázs utca ugyan nem tartozik majd az övezetbe, de ott 30 km/h sebességkorlátozást vezetnek be március 1-től.
2022.12.17

Hagyományőrző falusi disznótor Kadafalván

Hurka, kolbász, sült hús, tepertő és természetesen az elmaradhatatlan hagymás vér. Hagyományőrző falusi disznóvágást rendeztek Kadafalván szombaton. A fogópálinka után kezdődött a munka. A böllérek a disznóperzseléstől kezdve elevenítették fel a népi hagyományokat a nap folyamán.