Elítélték a kábítószer-kereskedő testvérpárt

KÖZLEMÉNY
2023. 03. 17., 17:19
A Kecskeméti Törvényszék 7 év fegyházra és 6 év közügyektől eltiltásra (I. rendű vádlott), illetve 4 év fegyházra és 4 év közügyektől eltiltásra ítélt egy budapesti illetőségű testvérpárt, akikkel szemben kábítószer-kereskedelem miatt emelt vádat a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség.
Képünk illusztráció

A vádlottak testvérek. 2020-ban elhatározták, hogy marihuána-ültetvényeket létesítenek és forgalomba hozatal céljából kendernövényt termesztenek. E célból egy kunpeszéri ingatlan melléképületében egyikük megteremtette a szükséges feltételeket, beszerezte a műszaki berendezéseket és eszközöket. Ugyanígy egy budapesti ingatlan pincehelyiségét is átalakították és 2020 nyarán megkezdték a termesztést. A termesztés folyamata során a vádlottak egymás között egyeztettek, a telefonbeszélgetéseikben a kábítószert leplező kifejezéseket használtak. A kábítószerből több alkalommal is értékesítettek különböző személyeknek, akikkel szintén konspiratív módon beszélgettek, a kábítószert „alma”-ként jelölték meg. A nyomozó hatóság 2021. január 19-én vette őrizetbe őket és foglalta le a kábítószert, valamint a forgalomba hozatalhoz szükséges berendezéseket, tárgyakat.

Az I. rendű vádlottól egy működőképes revolvert és töltényeket is lefoglaltak, ezért őt lőfegyverrel visszaélés bűntettében is bűnösnek találta a bíróság.

Az ítélet nem jogerős.

Kecskeméti Törvényszék