Elkészült és már csak berendezésre vár a Hunyadivárosi Közösségi Ház

2023. 02. 15., 20:27
Bútora, berendezése ugyan még nincs, de már most megtudnák tölteni programmal a helyiek a Hunyadivárosi Közösségi Házat. Az eredetileg 110 éves és 80 négyzetméteres épületből egy több, mint háromszor nagyobb komplexumot alakítottak ki, ami a kulturális és közösségi összejöveteleken túl akár egyházi eseményeknek is helyet adhat. Sőt, akár postapont is működhet majd az épületben.
Fotó: Harkai György
A galéria 11 képet tartalmaz

Elkészült és már csak a berendezés hiányzik az új Hunyadivárosi Közösségi Házból. Az épület modern kialakítása szinte el is feledteti a szemlélővel, hogy a felújítás előtt itt csak egy 80 négyzetméteres 110 éves ház állt. Az eredeti épületet hozzáépítéssel bővítették három egymástól teljesen függetlenül használható részre. Így egy 300 négyzetméteres épületkomplexummá bővült a ház, ahol egy 100 fő befogadására alkalmas előadóterem található.

A terem végében egy színpad is található, ami modulokból áll így könnyen átrendezhető vagy felszedhető, ha kell a hely egy rendezvényen. A közösségi ház működésének támogatásáról holnap (csütörtök) dönt a közgyűlés.

Mivel bőven akad benne hely, a közösségi ház otthont adhat egy postahivatalnak is. A Hunyadivárosi Közösségi Ház épülete nemcsak a postai szolgáltatásokat hozhatná vissza, hanem a tervek szerint felelevenítené a kapcsolatot az egyházakkal is.