Elkezdődött a kétnyári virágok telepítése

2023. 10. 05., 13:42
A Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. leglátványosabb őszi feladata a kétnyári virágok telepítése, amely a héten, szerdán kezdődött el. A növénytelepítési csoport munkatársai összesen 17.000 tő árvácskát ültetnek a főtérre, illetve a Rákóczi utcára.

Elkezdődött a kétnyári virágok telepítése. A Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. munkatársai a főtéri ágyások jelentős részébe tavasszal városi körülményeket jól tűrő, egész nyáron virító egynyári virágokat ültettek. Amikor ősszel elvirágzanak, eltávolítják őket az ágyásokból, helyükre kétnyáriakat ültetnek, ez a folyamat zajlik jelenleg. A virágok egész ősszel szépen díszítik a város tereit, majd kora tavasztól májusig szintén, amikor lecserélik őket ismét az egynyáriakra.

A növények eltávolítása után az ágyásokat trágyázással, illetve rotációs kapálással készítették elő a kétnyári virágok kiültetéséhez. A növényhelyek előkészítése után, a növénytelepítési csoport munkatársai összesen 17.000 tő árvácskát ültetnek a főtérre, illetve a Rákóczi utcára.

A főtéri ágyásokba idén tavasszal telepített automata öntözőrendszer a fagyok beálltáig segíti a növények vízellátását. A Városüzemeltetési Nonprofit Kft. zöldfelület kezelésében szemléletváltás zajlik, gazdaságosabban fenntartható és környezetkímélő ágyások kialakítására törekednek. Ezért tavaly ősszel, első lépésben mintegy 350 m2 területen váltották ki a költségesebb és különös gondozást igénylő egy- és kétnyári virágokat évelő növényekre, elsősorban mintegy 2000 tő rózsára a főtéren, a Mogyorós ligetben, a Dobó téren, a Kisfaludy és Kápolna utcán.

A szemléletváltás jegyében a Városháza díszkertjeibe további 1000 tulipánhagyma kerül hamarosan, hogy jövő tavasszal már szépen viruljanak. Az ágyásokban élő évelők és cserjék ápolását folyamatosan végzi a Városüzemeltetés, amelyek összesen közel 45.000m2 területen helyezkednek el.