Elkezdődött a Silver diszkónál történt gyilkosság pere

2023. 10. 20., 16:52
Elkezdődött a 23 évvel ezelőtt, a kecskeméti Silver diszkónál történt emberölési ügy pere. Nem vallották magukat bűnösnek a vádlottak a mai előkészítő tárgyaláson, így elkezdődött a tárgyalás, mely november 24-én két tanú kihallgatásával folytatódik.
A galéria 16 képet tartalmaz

Elkezdődött a Silver-ügy pere. A mai előkészítő ülésen egyik vádlott sem vallotta magát bűnösnek. A vádirat szerint a 48 és az 50 éves férfi „kidobóként” dolgozott egy kecskeméti diszkóban, ahol 2000. október 1-én, hajnalban, ittas állapotban, megjelent az ügy sértettje. Ezt észlelve a másodrendű vádlott el akarta távolítani a szórakozóhelyről. Szóváltás, majd dulakodás alakult ki, melynek során a másodrendű vádlott ököllel, valamint egy „viperával” megütötte a sértettet, aki a földre rogyott, de még fel tudott állni.

A dulakodásba bekapcsolódott az elsőrendű vádlott is. A vádlottak a diszkó főbejáratához vezették a sértettet, miközben többször megütötték. A főbejárattól az elsőrendű vádlott és egy másik kidobó először az Izsáki út felé, majd onnan a belváros irányába vezette a bántalmazástól és ittasságától védekezésre nem képes sértettet, miközben az elsőrendű vádlott a „viperával” a fejét megütötte. A sértett eszméletét vesztette, koponyacsont-töréseket szenvedett el.

A vádlottak a bántalmazás miatti büntetőjogi felelősségre vonás elkerülése, valamint a szórakozóhely hírnevének megőrzése érdekében úgy döntöttek, hogy az eszméletlen férfit nem hagyják életben, az esetet vonatbalesetnek fogják álcázni. A magatehetetlen sértettet a közeli vasútvonalhoz vitték, és a sínek közé fektették olyan testhelyzetben, mintha aludna.

A magára hagyott sértettet rövid idő múlva egy menetrend szerinti vonat elgázolta, amitől azonnal életét vesztette.

Figyelemmel az éjszakai időpontra a mozdonyvezető a sértettet már csak féktávolságon belül észlelhette, ezért objektív lehetősége nem volt arra, hogy időben lefékezze a szerelvényt. Az ügyészség mindkét vádlottal szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozta. A tárgyalás november 24-én folytatódik Kecskeméten két tanú kihallgatásával.