Elkezdődött Hetényegyháza bekötése az M5-ös autópályához

2023. 04. 06., 16:30
Elkezdődött Hetényegyháza bekötése az M5-ös autópályához. Az útfejlesztés területén már folynak a régészeti munkálatok és a fontos útvonal is egyre jobban körvonalazódik.
A galéria 9 képet tartalmaz

A Helikon utcán a vasúti átjárónál már táblák figyelmeztetik a közlekedőket, hogy útépítés van folyamatban. Az utca mellett a kivitelező Colas Zrt. a növények letermelésével kezdte meg az útfejlesztést.

A projekt célja, hogy Hetényegyháza, az M5 autópálya, valamint a 445. számú főút között kiépüljön egy jól használható út. Ehhez a meglévő szakaszokat kell fejleszteni és szélesíteni. Kecskemét több mint 1,9 milliárd Ft összegű vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a projekt megvalósítására.

A beruházásban mintegy 2,2 km hosszan történik közútfejlesztés. Ez az új útszakasz kiépítését és a meglévő aszfaltút 4 méterről 6 méterre történő szélesítését, megerősítésé is tartalmazza.

Ezenfelül egy új csomópontot is létrehoznak kiépítésére is a meglévő burkolatlan út és a Helikon utca csatlakozásánál. A Helikon utca burkolatától a temetőig, több mint 500 méter hosszúságban pedig 1,5 méter széles közös gyalogút-kerékpárút létesül. Május közepéig a kivitelező szakaszosan veszi át a területet a feladatokhoz, a munkák addig párhuzamosan folynak. A munkálatok várhatóan 2023. december 31-ig befejeződnek.