Ellátásbiztonság és fogyasztói kedvezmények –Üzembe állt a TERMOSTAR Biomassza Fűtőmű

KÖZLEMÉNY
2023. 10. 31., 11:55
A biomassza technológia költségcsökkentő hatását már az idei fűtési szezonban érezhetik a távhőszolgáltatásban érintett fogyasztók. A TERMOSTAR Kft. lakossági ügyfelei egyszeri, 10.000 Ft-os kedvezményt vehetnek igénybe, az intézmények és egyéb felhasználók pedig közel 50%-os kedvezménnyel juthatnak a fűtési és melegvíz szolgáltatáshoz október 1-jéig visszamenőleg.

A kecskeméti távhőhálózat átfogó fejlesztése és a biomassza fűtőmű üzembe állása fontos eleme annak a munkának, amelyet Kecskemét városa és a TERMOSTAR Kft. végez annak érdekében, hogy a lakossági fogyasztók továbbra is rezsicsökkentett - immár 10 éve változatlan - áron vehessék igénybe a távhőszolgáltatást.

A stabil árak mellett további kedvezményekre is lehetőséget nyújt az új fűtőmű üzembe állása. A lakossági fogyasztók az idei fűtési szezonban egyszeri, 10.000 Ft kedvezményt vehetnek igénybe. A engedmény automatikusan jóváírásra kerül a 2023-2024. évi elszámoló számlában azoknak a fogyasztóknak, akik 2024. február 29-éig pontosan befizetik távhőszámláikat, és 2024. március 1-jén nincs lejárt tartozásuk. A TERMOSTAR Kft. ezzel is szeretné megköszönni, hogy a számlák pontos rendezésével támogatják a szolgálatatás üzembiztonságának fenntartását.

Az intézmények (KKI) és egyéb felhasználók számláit szintén kedvezően befolyásolja az új fűtőmű üzembe állása. A biomassza technológia költségcsökkentő hatásának köszönhetően a 2023. október 1-jétől hatályos távhőrendeletben előírt 14.031 Ft/GJ+Áfa hődíjat a TERMOSTAR Kft. - a tulajdonos jóváhagyásával – 7.500 Ft/GJ+Áfa összegre módosítja.  A kedvezmény mértéke: 6.531.-Ft/GJ + ÁFA, amely - visszamenőleg - 2023. október 1-jétől 2023. december 31-éig kerül biztosításra.

Az intézményi és egyéb felhasználók díjtételei tehát Kecskeméten a „Távhőrendeletben” előírtnál is jelentősebb mértékben csökkennek.

A kedvező árképzést a kecskeméti távhőrendszer átfogó fejlesztése teszi lehetővé. A TERMOSTAR Biomassza Fűtőmű üzembe állásával a távhőszolgáltató a hőtermeléshez eddig felhasznált földgáz mintegy 80%-át helyben rendelkezésre álló megújuló energiaforrással váltja ki, ami az ellátásbiztonságra és a költségekre is pozitív hatással van.