Kategória: Energiaszektor
Keresés
Dátum választó
Rendezés
23 találat
2023.02.07

A Széktói Stadionnál folytatódik a távvezeték építése

A terveknek megfelelően halad a TERMOSTAR Kft. biomassza beruházása, amelynek fontos része a széchenyivárosi távhővezeték építése. A vezeték kivitelezése február közepétől a Széktói Stadionnál, valamint az Olimpia utcán folytatódik. Annak érdekében, hogy a lehető legkevesebb parkolót kelljen lezárni, és végig biztosított legyen a stadion kényelmes megközelítése, a munka több ütemben fog megvalósulni.
2023.01.02

Több mint 1 milliárdos állami támogatást kap Kecskemét a megemelkedett energiaköltségekhez

Több mint 1 milliárd forintos állami támogatást kap Kecskemét városa a megemelkedett energiaköltségek fedezésére. A Miniszterelnökség hétfőn jelentette be, hogy a korábban tízezer lakos alatti településeknek adott kormányzati támogatás után most a tízezer lakos feletti városok és fővárosi kerületek is részesednek az energiaár-emelkedés miatti támogatásban összesen mintegy 44 milliárd forint értékben. A kormány célja, hogy a legfontosabb közszolgáltatások működése fennmaradhasson.
2022.12.28

Energiaügyi Minisztérium: alacsonyabb szinten rögzítik októberig az intézményi távhődíjakat

A jövő évben nagymértékben csökkennek, a földgázalapú szolgáltatóknál a jelenlegi szint csaknem felére eshetnek vissza a települések és intézményeik távhődíjai - közölte az Energiaügyi Minisztérium szerda este az MTI-vel, hozzátéve, a tárca a tervezhető és költségtakarékos működésért három negyedévre rögzíti a díjak januártól érvényes mértékét.