Elrajtolt az alszószéktói 24 órás futás

2023. 09. 29., 20:16
Pénteken délután mintegy 140 résztvevővel rajtolt el a hagyományos Alsószéktói 24 órás. Szombaton 18 óráig bárki csatlakozhat a futókhoz, nem csak a sportolás, a jó hangulat miatt is érdemes kilátogatni a Melinda parkba.
Fotó: Tóth Enikő
A galéria 31 képet tartalmaz

Több mint 140-en gyülekeztek pénteken délután a Melinda parkban, most indult el ugyanis a hagyományos 24 órás futás, hogy megmozgassa a városrészt, sőt egész Kecskemétet. A szervező Kecskeméti Alsószéktóért Egyesület frissítővel, zsíroskenyérrel várta a résztvevőket, de egy támogatónak köszönhetően palacsintát is kínáltak a helyszínen.

A zenés bemelegítés után dr. Szeberényi Gyula Tamás országgyűlési képviselő nyitotta meg az eseményt, aki családjával maga is kivette a részét a futásból, a Szent Imre Óvodából érkezőket erősítve.

– Nagyon örülök annak, hogy hagyománnyá vált ez a rendezvény, ami nem csak a sportról, az egészséges életmódról is szól. A rendezvénnyel a közösség is erősödik, amiért jó itt, Alsószéktón élni – mondta a képviselő, majd mindenkinek balesetmentes futást, jó szórakozást kívánt.

A helyszínen volt Sipos László, a körzet képviselője is, hogy bátorítsa a résztvevőket. Ahogyan minden évben, így természetesen idén is beszáll majd a futásba.

A verseny szombaton 18 órakor zárul. Idán is díjazzák majd a legtöbb futót regisztráló intézményt, a legtöbb kilométert futó óvodát, általános és középiskolát, díjakat adnak majd a legjobb egyéni teljesítményt nyújtó diáknak, hölgynek és férfi futónak is, de meglepetés különdíjakkal is készül a szervező Kecskemét Alsószéktóért Egyesület.