Családi kvaterkát tartottak a Széchenyivárosban

2023. 10. 15., 14:41
Egész napos Családi kvaterkát tartottak szombaton Széchenyivárosban, a kispiacon. A programot a Lendületben a Széchenyivárosért Egyesület rendezte meg, hagyományteremtő céllal. A rendezvényen színpadi produkciók és főzőverseny várta az érdeklődőket.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 35 képet tartalmaz

Egy fiatal tehetség, Bíró Csongor Vitéz is fellépett a szombati Családi kvaterkán a Széchenyivárosban. Reggel 8 órakor főzéssel vette kezdetét nap, mely során magyaros egytálételt kellett elkészíteniük a csapatoknak. A kispiac környéke élettel telt meg a Lendületben a Széchenyivárosért Egyesület által először megszervezett eseményen.

- Ez a városrész rengeteg embert számlál, nagyon sokan laknak itt. Szeretnénk egy kicsit nekik is kedvezni itt a hétvégén. Az idő nagyon kegyes volt hozzánk, 25 fokos napos idő volt. Szeretnénk az embereket együtt, közösségben kimozdítani akár egy főzőcsapatként, akár csak így érdeklődőkként, hogy kijöjjenek egy kicsit és itt legyenek a friss levegőn, jól érezzék magukat, beszélgessen egyet és élvezzék ezeket a színvonalas programokat - mondta Gál Zsombor, a Lendületben a Széchenyivárosért Egyesület elnöke.

A szervezés összefogásban valósult meg, ugyanis a Széchenyivárosért Egyesület elnöke, Zsámboki Angéla is sokat segített, de az arcfestő, a MEGASPED és a légváras is támogatta a rendezvényt. Szemereyné Pataki Klaudia polgármester a helyszínen kiemelte, Széchenyiváros a legnagyobb városrésze Kecskemétnek, ezért nagyon oda kell figyelni az ott élőkre.

- Nagyon sok minden történt itt az utóbbi időben: az úthálózat javításától kezdve, a közlekedési csomópontok, orvosi rendelők felújítása, közösségi tér kialakítása, közösségi ház kialakítása, iskolák, óvodák újulnak meg, bölcsődék…már csak a hangulat hiányzott, és most az is itt van - emelte ki Szemereyné Pataki Klaudia, polgármester.