Embert próbáló volt az Országos Haditorna megyei fordulója

2023. 09. 28., 15:48
Lezajlott az Országos Haditorna verseny Bács-Kiskun vármegyei fordulója Ballószögön. 18 csapat mérkőzött meg egymással, összesen 72 középiskolás vágott neki ma reggel 8-kor az embert próbáló kihívásoknak.
A galéria 29 képet tartalmaz

Rajtra indultak el a középiskolások ma (csütörtök) reggel Ballószögön, az Országos Haditorna verseny Bács-Kiskun vármegyei fordulóján. A megmérettetésen 18 csapat, összesen 72 diák birkózott meg az akadályokkal. Az egyik legnehezebb állomás a Mátrix tájékozódási futás volt.

- Van egy elkerített rész, 5 soros bójákkal, oda be kell helyezni egy kulcsszerűséget. Egy térkép szerint sorba kellett haladni
— nyilatkozta a Kecskeméti Médiacentrumnak Zámbó András, a Constantinum Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Technikum, Kollégium diákja.

A Mátrix mellett persze számos más feladat is várt a diákokra.

- Volt elsősegély, kvízes rész, váltófutás, gránátdobás, akadálypálya 
— mondta szerkesztőségünknek Szabó Áron, az intézmény mások diákja.

A Magyar Honvédség és a társadalom kapcsolatának erősítésére, a honvédelmi nevelés, valamint a sport és az egészséges életmód népszerűsítése érdekében a Honvédelmi Minisztérium hirdette meg a megmérettetést. A megyei forduló embert próbáló volt.

- Ez egy speciális, járőr típusú verseny Bács-Kiskun vármegyében. A diákok elindulnak és az összes feladatot végre kell hajtaniuk egy tüdővel. Minden feladatnál tovább lépnek és két feladat között futásban közlekednek. Ez azért erőt próbáló, mert a fizikai és az elméleti feladatok egymást váltják. Van aki úgy érkezik az elméleti feladathoz, hogy közben alig kap levegőt, ami plusz erőkifejtés, viszont így nagyon jól mérhető a gyerekek állóképessége.”
— nyilatkozta Gáldonyi Sándor, a 13. Hadkiegészítő és Toborzó Iroda vezetője.

A megyei fordulón a kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnázium csapata bizonyult a legjobbnak. A győztes jövő tavasszal képviselheti majd Bács-Kiskun vármegyét az országos döntőn.