Eredményes évet zárt a kecskeméti toborzó iroda

2023. 12. 29., 12:58
Számos sikeres eseményen, programon van túl a kecskeméti 13. Hadkiegészítő és Toborzó Iroda. Az Országos Haditorna Versenyen és az Országos Fekvenyomó Bajnokságon rengeteg fiatal vett részt. Mindezek mellett az országban elsőként Bács-Kiskun vármegyében köszöntötték az ezredik területvédelmi tartalékos katonát is idén.

Élen jár a toborzásban a kecskeméti 13. Hadkiegészítő és Toborzó Iroda. Az országban elsőként Bács-Kiskun vármegyében köszöntötték az ezredik területvédelmi tartalékos katonát idén. A 2023-as év tehát igazán sikeres volt, állítja az iroda vezetője.

- A régióban a Lynx gyalogsági harcjármű személyzetét, illetve az ezt üzemeltető állománynak a feltöltését is kiemelten tudtuk végrehajtani. 737 ezer forintos bruttó fizetésért lehetett jönni katonának. Ez a program nem áll le, most Tatára lehet a PzH 2000 önjáró tüzérségi löveghez jönni és megismerni azt, hogy milyen jó is katonának lenni
— nyilatkozta a Kecskeméti Médiacentrumnak Gáldonyi Sándor, a 13. Hadkiegészítő és Toborzó Iroda vezetője.

A toborzás mellett fontos célja a 13. Hadkiegészítő és Toborzó Irodának a társadalom és a katonaság közötti szorosabb kapcsolat kialakítása. Ennek jegyében szerveztek több programot 2023-ban.

- Az Országos Haditorna Verseny már megszokott minőségben és érdeklődéssel került végrehajtásra, de emellett egy országos rendezvényt is sikerült megrendezni középiskolás diákoknak. A fekvenyomó bajnokság 3 év alatt nőtte ki magát, így került Bács-Kiskun vármegyébe, Kecskemétre az ország talán legnagyobb versenye
— mondta Gáldonyi Sándor.

Egy új eseményt is megszerveztek decemberben, a Honvéd Adventi Koncertet, ami szintén nagy sikert aratott a Kodály Zoltán Általános Iskolában. 2024-ben lesznek újdonságok is, de a cél továbbra is az, hogy minél többen megismerjék azt, hogy milyen jó katonának lenni.