Eredményesen szerepelnek a sportiskola cselgáncsozói

2023. 11. 16., 11:05
Az elmúlt félévben az országos versenyeken elért bajnoki érmek és helyezések bizonyítják, hogy eredményesen működik a sportiskola judoszakosztálya – mondta Nagysolymosi Sándor, a Kecskeméti Sportiskola Judoszakosztályának a vezetőedzője.

– A fiatalokkal három edző foglalkozik, én pedig összefogom a szakmai munkát és természetesen beugrok, ha pótolni kell valakit. Cseh Márknak a Lánchíd Utcai Általános Iskolában van egy kezdő csoportja, valamint a Bóbis Gyula Sportcsarnokban is mintegy 40-50 fiatallal foglalkozik. A Vásárhelyi Pál Általános Iskolában is hetente kétszer tart edzést több mint 20 gyereknek, ezeken kívül kedden és pénteken az ifjúságiak és a juniorok képzését is irányítja – ismertette a vezetőedző. Szabó Zsolt Zoltán edző kifejezetten a legfiatalabbakkal, a kezdőkkel foglalkozik.

– Két év óta dolgozok edzőként a sportiskolában. Hét óvodában tartok edzést, valamint a Magyar Ilona és a Kadafalvi Általános Iskolában is foglalkozok fiatal judosokkal. Sajnos nagy a lemorzsolódás, mert az iskolakezdésnél sok szülőnek gondot okoz az, hogy edzésre elhozza gyermekét. Így a sport háttérbe szorul náluk – fűzte hozzá a judokákkal foglalkozó edző. Nagysolymosi Tibor a serdülő, az ifjúsági és a junior judosoknak az edzője, mintegy félszáz fiatallal foglalkozik.

– A Kecskeméti Sportiskola igazolt versenyzői létszáma a diák A, B, C, a serdülő, az ifjúsági és a junior korcsoportokban eléri a száz főt. Az általános iskolákban és az óvodákban, a sportág alapjait tanuló fiatalokkal együtt összességében több mint 250 judossal foglalkozunk. Kedden és csütörtökön a kezdők járnak edzésre a Bóbis Gyula Sportcsarnokba, hétfőn, szerdán és pénteken a középhaladók és a haladók jönnek edzésre, akiket már versenyekre is benevezünk – fűzte hozzá. Elmondta: az egyik legtehetségesebb tanítványuk Nagy Nimród, aki a harmadik magyar bajnoki aranyérmét szerezte.

Fehér Maja a diákolimpián már pontot érő helyezést ért el, a nyáron viszont sokkal keményebben kezdett el dolgozni és meg is lett az eredménye: magyar bajnok lett. Az elmúlt időszak eredménylistája: Ifjúsági B Országos Bajnokság Szeged 10. 28.: Nagy Nimród 42 kg 1. hely, Szendrővári Zsombor 73 kg 5. hely, Lovászi Bendegúz 81 kg 3. hely, Makkai Szonja 44 kg 2. hely, Csontos Viktória 70 kg 5. hely, Pusztai Maximilian Leon 81 kg 7. hely, Fehér Maja +70 kg 7. hely. Serdülő OB Eger 10. 07.: Fehér Maja +63 kg 1. hely, Nagy Nimród 40 kg 1. hely, Nedelkovics Dávid 60 kg 5-ik hely, Major Gábor 66 kg 2. hely. Diák A, B Magyar Bajnokság Paks 09. 30.: Melkvi Gábor Diák B 60 kg 2. hely, Steixner Gergő Diák A +66 kg 5-ik hely, Molnár Máté Diák B 35 kg 7-ik hely.