Érkeznek a bútorok, szervezik a a Hunyadivárosi Közösségi Ház megnyitóját

2023. 03. 24., 16:44
Már csak napok választják el a Hunyadiváros lakóit, hogy élvezhessék az új Közösségi Ház programjait. A tervek szerint április 3-án ünnepélyesen is megnyitják az épületet.
Fotó: Harkai György
A galéria 7 képet tartalmaz

Felszerelték a postaládát, helyükre kerültek a kamerák és a riasztórendszer. Emellett pedig már sorakoznak a székek, asztalok és ruhafogasok az új Hunyadivárosi Közösségi Ház 100 fő befogadására alkalmas előadótermében. Az intézmény működéséhez és a berendezéshez szükséges forrást már megszavazta a közgyűlés, így már csak a bútorok és alkotó közösségek hiányoznak, hogy élettel is megteljen az épület.

A felújítás előtti 80 négyzetméteres 110 éves ház hozzáépítéssel kapott három egymástól teljesen függetlenül használható részt. Így egy 300 négyzetméteres épületkomplexummá bővült a ház, Mivel bőven akad benne hely, a közösségi ház otthont adhat egy postapontnak is.

A Hunyadivárosi Közösségi Ház épülete ráadásul nemcsak a postai szolgáltatásokat hozhatja vissza, hanem a tervek szerint feleleveníti a kapcsolatot az egyházakkal is. A közösségi házat az április 3-án hétfőn megrendezésre kerülő Hunyadivárosiak Napja ünnepségen nyitják meg. Az avatás a tervek szerint 16 órakor kezdődik majd.