Érzékenyítő foglalkozás az Érzékelések kertjében

KÖZLEMÉNY
2023. 10. 12., 17:16
A nemzetközi lions mozgalom egyik legfontosabb tevékenysége a látás védelme, ennek jegyében a Kecskeméti Szent László Lions Club több programot is szervez októberben, a „Látás hónapjában”. Október 12-én érzékenyítő délelőttöt tartottak az Érzékelések kertjében.
A galéria 9 képet tartalmaz

A mai (csütörtök) érzékenyítő délelőtt keretében, a mesés foglalkozáson a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola 4. a. osztályos tanulóinak, 6 nehéz próbát kellett kiállniuk a sötétség birodalmában, hogy visszahozzák a fényt a földre.

A gyerekek dr. Mihályné Kömlei Krisztina tanárnő vezetésével és a klubtagok irányításával 2 csoportban, játékos formában tapasztalhatták meg nem látó embertársaink napi gondjait, nehézségeit, a segítségnyújtás formáit. A klub által létrehozott és 2 éve átadott Érzékelések kertje kiváló lehetőséget ad, hogy a gyerekek átéljék a többi érzékszerv fontosságát, így a kézzel, lábbal tapintást, az illatok felismerését, a hangok nyújtotta élményeket, az ezekkel való tájékozódást, az egymásba való bizalmat, a csak szóval történő irányítást.