Évet zárt az Első Kecskeméti Lions Klub

2023. 12. 06., 14:41
Hatékony évet zárt az Első Kecskeméti Lions Club. Az alapítvány kedden a Három Gúnár Rendezvényházban tartotta meg taggyűlését, ahol összegezték a 2023-as évet, előre tekintettek a jövőbe és adományokat is átadtak.
Fotó: Bogdándi Ferenc
A galéria 34 képet tartalmaz

Évet zárt az Első Kecskeméti Lions Klub. Az alapítvány tegnap a Három Gúnár Rendezvényházban tartotta meg taggyűlését, ahol összegezték a 2023-as év eredményeit. Ditzendy Károly Arisztid, az Első Kecskeméti Lions Club elnöke megnyitó beszédében azt mondta: a rendezvény egy rövid megállás, közös ünneplés azokkal, akiket ebben az évben támogatni tudtak. A Lions Klubnak egyik fontos célja a vakok támogatása.

– A vakok, gyengénlátók segítése mellett a vakság megelőzése, a látássérültséggel kapcsolatos problémák megoldása is klubunk fókuszában áll. Ezért különösen fontos számunkra, hogy ilyen nehézséggel élő, de fantasztikus teljesítmény nyújtó fiatal felsőfokú tanulmányit segíthetjük egy kommunikációs segédeszköz átadásával 
— nyilatkozta Ditzendy Károly Arisztid, az Első Kecskeméti Lions Club elnöke. 

Az alapítvány megajándékozta a Kecskeméten letelepedett ukrán menekült családokat is kerékpárokkal és laptopokkal.

A taggyűlésen Szemereyné Pataki Klaudia polgármester is részt vett, aki köszöntőjében kiemelte a szervezet sokrétű munkájának jelentőségét. A város és az alapítvány folyamatos kapcsolatban áll egymással, ebben az évben többek között a törökországi mentésben, az ukrán családok segítésében működtek együtt.

– Azért is gyümölcsöző ez az együttműködés, mert én jelezhetem számukra, mire figyeljenek, mi az, amire mi már nem tudunk lehetőséget biztosítani. Ugyanakkor ők is adnak egy visszacsatolást a város számára arról, miben érdemes további támogatást, szociális segítséget nyújtanunk
— emelte ki a polgármester.

A rendezvényen bemutatták az Első Kecskeméti Lions Club Alapítvány tehetségtámogató programját is, eszerint minden évben szeretnék kitüntetni a magas teljesítményt nyújtó kecskeméti középiskolás diákokat. Az eseményen beharangozták a Karácsonyi Jótékonysági Filléres Börzét, Kecskemét legnagyobb és legrégebbi jótékonysági vásárát, amelyet 31. alkalommal rendeznek meg december 9-én és 10-éna Lánchíd Utcai Általános Iskola sportcsarnokában.