Ezüstérmes az U15-ös leány röplabda csapat

2023. 05. 26., 09:56
Ezüstérmes lett a KESI Röplabda Akadémia U15-ös leány csapata a május 20-21-én a 2. osztályban rendezett döntőn Kecskeméten. A csapat edzője, az egykori válogatott röplabdázó, Kiss Éva.

– A magyar bajnokság 2. osztályának Keleti Csoportjában játszott a csapat, ahol minden ellenfelünkkel oda-visszavágó alapon játszottunk, amely után kialakult egy sorrend. A KESI csapata az első helyen végzett, ezért Kecskeméten rendezhettük meg a döntőt, amelyen a bajnokság első négy csapata vett részt. A végső győztes MTK, a Békéscsaba, amely harmadik lett és a Gödöllő és mi, akik a döntőben a második helyen végeztünk – mondta a bajnokság lebonyolításáról Kiss Éva.

Az edző szerint érdekes volt a hajrá, mert felcserélődtek a helyezettek, mert az MTK a csoportküzdelmek végén a harmadik helyen állt, a Békéscsaba állt a második helyen. A kecskeméti lányok a bajnokságban legyőzték az MTK-t, a döntőben pedig alulmaradtak a fővárosiakkal szemben.

– Fantasztikus eredménynek tartom a csapat bajnoki szereplését, valamint a döntőben elért második helyet. Természetesen a csoportküzdelmek során elért első helye után kicsit csalódás az ezüstérem, de a lányok nagyon ügyesek voltak, sokat fejlődtek. A csapat akkor került hozzám, amikor két évvel ezelőtt Szolnokról Kecskemétre kerültem. Nagyon sokat kellett a technikai felkészítéssel foglalkoznunk, de a második évre óriásit fejlődtek a lányok. Sajnos a lányok nem nagyon magasak, ami a röplabdában hátrányt jelent, ezért a mezőnymunkában volt kiemelkedő a csapat a bajnokságban, ütésben Váry Seilát tudnám kiemelni, aki ugrásszerű fejlődést mutatott az elmúlt két évben – értékelte a csapat egész éves szereplését Kiss Éva.

Az U15 KESI csapat: 

Váry Seila, Deák Lilla, Bősze Emma, Török Szofi, Bartos Zsuzsanna, Kovács Lotti, Geiger Lina, Lehoczki Jázmin, Varga Lenke, Fekete Laura, Kaszab Adrienn, Balla Emese, Szekeres Réka, Mester Panna, Miklósi Léna.