Fagyos vízből mentettek kutyát az állatvédők

2023. 12. 04., 19:26
Facebook oldalán számolt be a kecskeméti Menhely az Állatokért Alapítvány arról. hogyan mentettek ki a Csukás-éri főcsatornából két kutyát, akiket egy hete hiába keresett gazdájuk.

Bejelentést kapott az alapítvány arról, hogy két kutya beleesett a Csukás érbe, és nem tudnak kijönni a fagyos vízből. Mindkét állat egy hete tűnt el otthonról, nagy szerencse, hogy arra járók észrevették őket. Két autóval indultak az állatvédők megmentésükre. Mire a helyszínre értek, addigra az egyik kutyus már a parton volt, vérző hátsó mancsai nyalogattat. A másik viszont annál nagyobb bajban volt. Utolsó erejét összeszedve kapaszkodott egy beton tömbbe, de sajnos nem tudott kijönni. A mentést nehezítette a meredek és csúszós partszakasz és a már kint lévő kutya, ő ugyanis nagyon védte a társát. Nem engedte, hogy segítsenek neki, így az mentőcsapatnak őt is ki kellett cselezni.

Fáradozásaiknak végül meg lett az eredménye, mindkét kutyát megmentették. A kisebbik, öregebb kutyát meleg fűtött helyre tették, megszárították és melegítő párnát is kapott, amíg a gazda értük nem ment. – Nem győzzük hangsúlyozni, hogy mennyire fontos a jól felregisztrált chip, de ennél is fontosabb, hogy vigyázzatok kedvenceitekre - zárta posztját a Menhely az Állatokért Alapítvány.