Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét: feszült mérkőzésen fontos győzelem

2023. 03. 10., 20:55
Pattanásig feszült összecsapáson kerekedett felül a végjátékban a Kaposváron a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét, és ezzel bezsebelte 13. győzelmét az alapszakaszban.

Hughes zsákolása nyitotta az összecsapást, majd Karahodzsics harcolt nagyot a palánk alatt, és végül kettő plusz egyes akciót jegyezhetett, 3-2. Ismét a közönségkedvenc villant a gyűrű alatt, majd az extra egyes is pontos volt, 6-2. Sok szabálytalanság tarkította a negyedet, kevesebb mint négy perc után Borisov már vonalra állhatott az ötödik vendég fault után, 8-2. A montenegrói pillanatai következtek, 15-4-re lépett meg a Kecskemét, a somogyiak időt voltak kénytelenek kérni. Megkezdték a zárkózást a vendégek, Karahodzsics kettese éppen időben érkezett már, majd Klobucar is szépen oldotta meg, 19-10. Kiss Dávid küzdött meg a labdáért, utána pedig védőit átverve iratkozott fel a pontszerzők közé, 21-12. Hendlein trojkája zárta a negyedet, 21-15.

Halmai maradt üresen a gyűrű alatt, Borisov viszont remek napot fogott ki, és hármassal reagált, 24-17. Brown büntetői beestek, akárcsak Dramicanin sarokból eleresztett triplája, 27-19. Az amerikai légiósok hozták közelebb a “delfineket”. Brown távolijával már csak egy volt közte, Forray időt kért, 27-26. Tanári labdát osztott ki Wittmann, Karahodzsics pedig egy kézzel húzta be védővel együtt, 29-26. Jó védekezés után pedig a KTE csapatkapitánya vitte végig a ziccert, 31-26. Felváltva estek a kosarak, majd az etap nyolcadik percében már a Kaposvár vezetett 35-36-ra. Kiss Dávid volt eredményes, és Borisov technikai miatt dobhatott még egyet, 38-36. Fej fej mellett haladtak a csapatok, a félidő hajráját viszont a Kaposvár menedzselte jobban, így négypontos fórral mehettek a pihenőre, 42-46. 

Brown csinált magának helyett, majd dobta be a tempót, őt pedig Parsons követte, 42-50. Klobucar tört be a védők közé, és szép mozdulattal tette fel a palánkra a játékszert, 44-50. Kihagyott akciók következtek mindkét térfélen, végül Hughes egy büntetőt értékesített, 44-51. Dramicanin kitekert mozdulattal pörgette fel a labdát, ám aztán a kaposvári amerikai centert, Hughest nem tudták feltartóztatni, 46-53. Dramicanin vállalta el távolról, és milyen jól tette, 49-53. Kucsera sem tétlenkedett, rögtön két triplával jelentkezett beállása után, 55-53. A másik oldalon Puska állt bele jó ütemben a távoli dobásba, amire Wittmann válaszolt, 57-56. Hendlein maradt üresen a gyűrűvel szemben, és nem hibázott a hármassal, 57-59. Wittmann előbb triplával, majd Klobucarnak kiosztott passzal jelezte, hogy mindent megtesznek a győzelemért,  62-59. 


Mintaszerű kecskeméti akció végén Dramicanin termelte be, Gabric viszont trojkával reagált, 64-62. Klobucar kapott elzárást, utána pedig higanyszerűen vitte végig ziccerig, 66-62. Kakaskodás után technikai faultokat osztottak ki mindkét csapara a játékvezetők, és a vendégek jöhettek a támadással. Dramicanint érthetetlen okokból egyből kiállították, Brown bedobta az ingyen egyest, 66-63. Két kimaradt akció után Brown révén zárkózott a KKK, 66-65. Townes elegáns mozdulattal emelte el a labdát, és nem hibázott, 68-65. Ziccert hibázott a KTE, míg a másik oldalon Hughes húzta be, 68-67. Labdát szerzett a hazai gárda, Townes mehetett egyedül, és látványos zsákolást mutatott be, 70-67. Karahodzsics kettesére robbant a nézőtér, a somogyiak hármassal tapadtak, 72-70. Wittmann palánkról bevágódó dobása a legjobbkor érkezett, 74-70. Két perccel a vége előtt időt kért a Kaposvár. A támadást triplával zárták, 74-73. Klobucar fontos pillanatban villant, 76-73. Wittmann extra triplája úgy tűnt, hogy eldönti a meccset, 79-73. A somogyiak mindent megtettek a hátralévő rövid időben, ám a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét rutinosan és okosan kosárlabdázott, és megérdemelten nyert. A végeredmény 81-75.

Forray Gábor vezetőedző büszke a játékosaira, és a szurkolókra egyaránt

Karahodzsics Kemal, a KTE centerének értékelése: - Büszke vagyok a csapatra, mert nagyot küzdöttünk egymásért. Dramicanin kiállása még jobban felpaprikázott minket, és megmutattuk karakterünket. Még három fontos meccs vár ránk, szeretnénk minél többet megnyerni, hogy bejussunk a rájátszásba. 

– Azt kaptuk, amire számítottunk. Tudtuk, hogy a Kaposvár egyrészt jó csapat, másrészt még volt esélyük a nyolcba kerülni, ezért mindent meg is tettek, hogy győzzenek. Elképesztően büszke vagyok a játékosaimra, emberfelettit küzdöttünk. Most is előjött az a visszatérő hibánk, hogy felgyorsítjuk a játékot, és ez nem nekünk kedvez. Amikor visszatértünk a rendes kerékvágásba, fordult a kocka, és eredményesek voltunk. Küzdöttünk egymásért, a városért, a szurkolókért, a klubért. Köszönöm, hogy a közönség ott volt végig mellettünk, a végjátékban nagyon kellett a biztatásuk. Így sikerült egymásnak szép estét szereznünk. Még semmi nem dőlt el, maximális koncentrációval kell készülnünk a további fordulókra, hogy biztosítsuk helyünket a rájátszásba.
— osztotta meg gondolatai Forray Gábor vezetőedző a Kaposvár elleni sikert követően:

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét - Kométa Kaposvári KK 81-75 (21-15, 21-31, 20-13, 19-16)
Tippmix Férfi NBI A-csoport, 23. forduló 
2023. március 10., péntek 18:00 @ Messzi István sportcsarnok
Játékvezetők: Kapitány Gellért, Kovács Nimród János, Jakab László Imre
MKOSZ ellenőr: Farkas Zoltán

Kecskemét: Townes 6, Ivkovic -, Klobucar 12, Dramicanin 10/6, Karahodzsics 14. Csere: Wittmann 14/6, Borisov 15/6, Kiss 4, Kucsera 6/6.

Kaposvár: Brown. 18/3, Puska 7/3, Gabric 5/3, Parsons 16, Hughes 13. Csere: Krnjajski 6/6, Bogdán -, Halmai 2, Hendlein 8/6.

https://netcasting4.webpont.com/?hun_1854

Szerző: Komáromy András