Fél év alatt sokat szépült az evangélikus közösségi kert

2023. 09. 26., 11:13
Kecskeméten, a Gyöngyös közben található az evangélikus gyülekezet közösségi kertje, amelyet idén márciustól gondoznak a gyülekezet tagjai. A kertben nemcsak kertészkedni és kikapcsolódni lehet, hanem fontos közösségépítő helyszín is. Egyelőre mindenki saját felhasználásra termeli a zöldséget, gyümölcsöt, a tervek között szerepel, hogy később a gyümölcsökből adományozni is fognak.

Kovács Barbara és Hajduch – Szmola Patrik lelkészházaspár tavaly érkezett Kecskemétre. Az ő ötletük volt, hogy az evangélikus egyház tulajdonában lévő Gyöngyös közi telket közösségi kertként hasznosítsák, a közösség szolgálatába állítsák. Így jött létre az evangélikus közösségi kert.

Mindenki más méretű parcellát választott, igyekeztek úgy felosztani a parcellákat, hogy mindenki a saját teherbíróképességének megfelelő területet kaphasson.

Egyelőre mindenki saját magának termel, de tervek között szerepel az, hogy a gyümölcsöket adományként is felajánlják majd.

A jövőben gyümölcsfát is lehet majd örökbe fogadni és azt gondozni. Vannak még kiosztatlan parcellák, aki szeretne, a Kecskeméti Evangélikus Egyház honlapján érdeklődhet és csatlakozhat a közösségi kert szépítőinek táborához.