Folyamatosan igényelhetnek tűzifát a rászorulók Kecskeméten

2023. 01. 25., 16:48
Folyamatosan igényelhetnek a kecskeméti rászorulók tűzifát a Városi Szociális Közalapítványtól. Mivel a télnek még nincs vége a kérelmek is bármikor beadhatók. Tavaly közel félezren kértek tűzifát az alapítványtól.

-Senkit nem hagyunk fázni - nyilatkozta a Kecskeméti Médiacentrumnak a Városi Szociális Közalapítvány elnöke. Horváth Attiláné a rászorulók tűzifa vásárlása kapcsán azt is elmondta, hogy a kérelmek bármikor beadhatóak.

- Folyamatos a kiszállítás. Havonta egyszer ülésezünk, ekkor döntjük el, hogy ki kap, ki nem kap. Ezt követően a TÜZÉP-nek elküldjük a listát. Igyekszünk fontossági sorrendet felállítani, előre vesszük azokat akiknek tényleg semmilyen fája vagy már régebben kapott tüzelőt nyilatkozta Horváth Attiláné, a Városi Szociális Közalapítvány elnök.

A fát felaprítva, tehát már tüzelésre kész állapotban szállítják ki, mivel a rászorulók egy része idős, mozgásképtelen, beteg vagy kisgyermekes család.

- A Városi Szociális Közalapítvány Kecskemét önkormányzatának illetve a Mercedes gyár támogatásának köszönhetően finanszírozza az akciót. Évente sajnos egyre emelkedő számban támogatunk embereket - mondta Horváth Attiláné.

Tavaly mintegy félezer családot segített a közalapítvány. A puhább fából 2 köbmétert, a keményből 1 köbmétert vittek a rászorulóknak.