Folyamatosan zajlik a Széktói Stadion modernizációja

2022. 12. 08., 18:27
A lelátókat és a parkolókat is fokozatosan újítják fel, a lépcsőzetes rekonstrukció célja, hogy a KTE csapata és a szurkolók méltó körülményekben élvezhessék az NBI-es meccseket. Dr. Vancsura István önkormányzati képviselő a mai közgyűlésen felvetette, hogy nem felújításra, hanem inkább egy új stadionra van szüksége a városnak.

A mai közgyűlés a Széktói Stadion modernizációjával és rekonstrukciójának kérdéskörével bővebben foglalkozott, mivel Dr. Vancsura István, önkormányzati képviselő írásban érdeklődött a beruházások állapotáról. Képviselői kérdésében egy török 40 ezer fő befogadására alkalmas épület mintájára azt is felvetette, lehet, hogy nagyobb stadionra lenne szüksége a városnak.

- Láthatóan óriási lemaradásban vagyunk. Összehasonlításképpen nézzük meg a környező városokat Magyarországon. Budapest szinte összes NBI-es futballcsapata kapott stadiont, nem feltétlen az önkormányzattól, megteremtette az állam a feltételeket, hogy ott épüljön egy stadion. Nem toldozgatták, nem foltozgatták, hanem újat építettek - mindta dr. Vancsura István, önkormányzati képviselő.

A képviselő hangot adott azon aggodalmának, hogy az NBI-es mérkőzések közvetítésében mindenki láthatja, milyen állapotban van a stadion, majd felvetette mi lenne akkor, ha a csapat a jó eredményei miatt nemzetközi szinten játszana. A képviselő megnyugtatására Szemereyné Pataki Klaudia, polgármester válaszolt.

- Ha így van, hogy a nemzetközi porondra kijutunk képviselő úr, akkor higgye el, úgy kézbe veszem azt a beruházást, mint ahogy a Mercedest is kézbe vettem - reagált Szemereyné Pataki Klaudia, polgármester.

Mint ahogy az a közgyűlésen egy korábbi napirendi pont kapcsán elhangzott,  a Széktói Stadionban folyamatosak a fejlesztések, annak érdekében, hogy az egyre sikeresebb csapat méltó környezetben játszhasson. A jövő évben pedig a központi pályára is tud már majd áldozni a város.

- Idén elkészült két darab 20x40-es méretű és egy 20x12-es méretű műfüves focipálya, ezekből kettő a közeljövőben könnyűszerkezetes borítást kap. A 2012-es stadion műfüves burkolatát is sikerült lecserélni, kiépült a beléptető s a biztonsági kamera rendszer, a VAR-videótechnika működéséhez szükséges háttér, új öltöző létesült - beszélt a fejlesztésekről Kósa József, önkormányzati képviselő.

Legutóbb pedig a nagyméretű műfüves futballpálya-világítás fényerő 200 luxra történő növelése valósult meg, aminek üzembe helyezése már megtörtént. A 2022/23-as évi bajnokság kezdetéig pedig folytatódik a beléptető- és kamerarendszer kiépítése valamint a lelátóburkolat és a vendégparkolók felújítása.