Folyamatosan zajlik a tűzifa osztása a kistelepüléseken élő rászorulóknak

2023. 01. 11., 14:18
Folyamatosan osztják ki a tűzifát az állami erdőgazdaságok a kistelepüléseken élő rászorulók megsegítésére. Idén 2374 ötezer fő alatti település vesz részt a programban és a tűzifa kétharmadát már meg is kapták az önkormányzatok. Jakabszállásra tegnap megérkezett az első szállítmány, 50 köbmétert fognak kiosztani első körben.
Folyamatosan zajlik a tűzifa osztása
A galéria 21 képet tartalmaz

Sorra érkezik meg a tűzifa Bács-Kiskun vármegye ötezer fő alatti településeire. Jakabszállásra tegnap jött meg az első szállítmány. A fát az önkormányzat egyik telephelyére pakolják le, innen jut el a rászorulókhoz.

A tavalyi igényeknek már az egyharmadnyi része megérkezett hozzánk. Itt nem érkezési sorrendben bíráljuk el a kérelmet, hanem az alacsony jövedelműekre figyelünk oda, hogy ők kaphassák meg legelőször. Akiknek pedig magasabb a jövedelme, ők a végén kaphatják meg. Arra is figyelünk, hogy azok a számok, amiket leírnak nekünk, azok valóban állnak-e, és otthon nem-e esetleg halmokban áll a tűzifa
— mondta Szabó György Róbert, Jakabszállás polgármestere.

Tűzifa osztása rászorulóknak
Szabó György Róbert, Jakabszállás polgármestere

140 köbméternyit vásárol a jakabszállási önkormányzat a KEFAG Zrt.-től, amelyből körülbelül 60 családnak tudnak segítséget nyújtani a téli időszakban.

Tényleg vannak olyan alacsony jövedelemmel rendelkező személyek vagy családok, akiknek ez az életüket jelentheti, hiszen ebből tudnak tüzelni. Nem állítom, hogy ezzel az egész telet ki tudják fűteni, de legalább segítség, hogy előre tudjanak jutni, és az élelmiszer mellett másra is tudjanak költeni
— magyarázta Szabó György Róbert.

Először tehát a legszegényebbek kapják meg a tűzifát, de a következő hetekben minden rászorulóhoz eljut a segítség. A Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. mint állami erdőgazdaság Jakabszállással együtt összesen 47 önkormányzatnak szállítja a fűteni valót ebben a szezonban.