Címke: KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt.
Keresés
Dátum választó
Rendezés
1 találat
2024.03.05

Tavaszi virágeső a Kecskeméti Arborétumban

Lassan itt a tavasz, ilyenkor mutatja egyik legszebb, legszínesebb arcát a természet. A Kecskeméti Arborétumban is virágoznak már a különleges fajták. A város egyik legkedveltebb kirándulóhelye március 1 - től meghosszabbított nyitvatartással várja látogatóit.
Fotó: Pelsőczy Csaba
2023.12.13

Országszerte újabb 8000 sorfát ültettek el a Településfásítási Programban

Sikerrel zárultak az Agrárminisztérium által indított Településfásítási Program 2023 őszi ültetései. A harmadik alkalommal meghirdetett program keretében idén 10 ezer sorfa állt a vidéki települések rendelkezésére, amelyből 8000 darabot az őszi időszakban ültettek el, hozzájárulva ezzel Magyarország településeinek zöldítéséhez és a fával borított területek növeléséhez – tájékoztatott Zambó Péter erdőkért és földügyekért felelős államtitkár.
2023.04.30

Befejeződtek a Településfásítási Program tavaszi faültetései

A kormány célja, hogy 2030-ra 27 százalékra nőjön az ország fával borított területe. Ezt szolgálja az Országfásítási és a Településfásítási Program, melyek sikerét jelzi, hogy meghirdetése óta több mint 50 ezer hektár új erdő telepítésére pályáztak a magyar gazdák - jelentette be Zambó Péter, az Agrárminisztérium erdőkért felelős államtitkára a KEFAG Zrt. Juniperus Parkerdészetben.
2023.01.20

48 önkormányzatnak szállít tűzifát a KEFAG Zrt.

Folyamatosan zajlik a tűzifa osztása a kistelepüléseken élő rászorulóknak. A KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. 48 önkormányzatnak szállít az idei téli szezonban fűteni valót. Az állami erdőgazdaságtól több mint 5000 köbméter fát kértek a települések vezetői a rászoruló családok számára.