Fontos információk Kecskemét 2023-as parkolási rendjéről

2023. 02. 24., 13:05
Többeket is meglepett, hogy Kecskemét belvárosában megnőtt a parkolóórák üzemelési ideje, vagyis az eddigi 18 óra helyett 20 óráig kell parkolódíjat fizetni. A legnagyobb közösségi oldalon mostanában felkapott téma pedig nem új. 2023. január 1-je óta él az új üzemelési idő és várakozási díj. De még a zónahatárokat is akkor változtatta meg a Kecskeméti Városrendészet.

Bár ez év január 1-je óta élnek a Kecskeméti Városrendészet által bevezetett változások a kecskeméti parkolásban, a módosított várakozási díjak és zónahatárok, valamint a belvárosban megnyújtott fizetős időszak még most is sokakat meglep. Különösen utóbbi megy nagyot a közösségi média egyes helyi csoportjaiban. Segítségként összegyűjtöttük, melyek dolgokra érdemes minden autósnak figyelni parkoláskor. A legfontosabb, hogy az I. díjövezetben 8 órától 20 óráig tart a fizetős időszak.

Ez a Kiskörút nyomvonala által behatárolt területet, valamint a Kiskörút leállósávjában és a mellette található várakozóhelyeket érinti.

Az I. díjövezet, ahol 8-20 óráig kell fizetni a parkolásért

Zóna kódja: 6001 - A Kiskörút nyomvonala – a Dobó István körút, Horváth Döme körút, Bajcsy-Zsilinszky Endre körút, Csányi János körút, Csongrádi utca a László Károly utcai kereszteződésig, Beniczky Ferenc utca, Csányi János körút, Koháry István körút, Hornyik János körút, Gáspár András körút – által behatárolt területen lévő összes várakozóhely, továbbá a Kiskörút leállósávjában és a Kiskörút mellett az úttól járdaszigettel, kiemelt szegéllyel vagy egyéb módon elválasztott minden várakozóhely. Kivételt képeznek Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata részére a Lestár téren, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat részére a Korona utcában és a Deák Ferenc téren kijelölt várakozóhelyek.

A másik két díjövezetben az üzemelési idő változatlan. További változás a parkolójegyek árának növekedése, valamint az, hogy új zónák jöttek létre, míg egyes zónák esetében változtak a zónahatárok. Ilyen az Árpádvárosi zóna, mely ebben az évben már elkülönül a Nagykörúton kívüli területtől, de kiegészül az Petőfi Sándor és a Batthyány utcával. Ezen kívül új zónát alakítottak ki a rendőrség épületének környezetében.

Nem újkeletű tehát a változás, de mindenképp érdemes meglátogatni a Kecskeméti Városrendészet weboldalát, ha valaki bizonytalan a díjakat, övezeteket, időszakokat illetően.