Forgalomkorlátozások a térségben

2023. 09. 02., 07:25
Az 5-ös főúton valamint a térség más útjain is zajlanak ma rendezvények, szüreti felvonulások. Az országban pedig több helyen munkavégzés történik az autópályákon ott is forgalomkorlátozásra kell számítania a közlekedőknek. Az Útinform hírei:

Az 5-ös főúton Lajosmizse belterületén, a 68-as és a 69-es km között szüreti rendezvény miatt 10.00 órától 17.00 óráig a fél útpályát lezárják. A felvonulás érinti a Kunszentmiklósra vezető összekötőutat is. Napközben több alkalommal néhány percre a forgalmat is megállítják.

Bács-Kiskun vármegyében Kiskőrösön szüreti rendezvény és felvonulást is tartanak, ezért az 53-as főút átkelési szakaszán, valamint a Kalocsára vezető úton, 7.00 órától 22.00 óráig rendőri irányításra készüljenek!

Baján, lakodalmas lovasmenet miatt 14.00 és 17.00 óra között félpályás lezárásra készüljenek az 51-es és az 55-ös főút átkelési szakaszán.

Szabadszállás belterületén, rendezvény miatt 14.00 és 15.00 óra között lezárják az Izsákra vezető utat. A forgalmat mellékutakra terelik.

Kiskunmajsán, ünnepi rendezvény miatt vasárnap reggel 6.00 óráig lezárták a Kiskunhalasra vezető utat, 20.00 óráig pedig a Csólyospálosra vezető utat.

Más forgalomkorlátozások az autópályákon:

Az M1-es autópályán, Győr elkerülő szakaszán tart még a Rába híd felújítása, a 123-as és a 129-es km között. Hegyeshalom irányába sávelhúzással a külső és a leálló sáv járható. Budapest irányába a leálló sávon illetve az ellenkező oldal belső sávján halad a forgalom.

Az M3-as autópályán, a Vásárosnamény felé vezető oldalon, a Mezőcsát/Hejőpapi csomópont közelében aszfaltoznak, a 154-es és a 157-es km között, a külső és a leálló sávot lezárták a forgalmat a belső sávra terelik.

A főváros felé vezető oldalon Emőd térségében, a 151-es és a 147-es km között aszfaltoznak, a négy sávból három sávot lezártak, csak a belső sáv járható. A munkavégzés miatt az M30-as autópálya felől érkezők az M3-as autópálya csomópontjában, a főváros felé csak egy sávon tudnak felhajtani.

Szintén aszfaltoznak a káli szakaszon, Budapest felé, a 115-ös km és a 106-os km között. A Vásárosnamény felé vezető oldalon a külső és a leálló sáv járható, a főváros irányába a forgalom a leálló sávon, illetve az ellenkező oldal belső sávján halad.

Az M6-os autópályán Budapest felé, Adony térségében aszfaltoznak, az 55-ös és az 50-es km között, a belső és a leálló sávot lezárták.

Az M0-s autóút irányába, a 18-as és a 17-es km között híddilatációt javítanak, a külső sávot lezárták.

Az M6-os autópályán Dunaújváros közelében szintén burkolatfelújítást végeznek. A Pécs felé vezető oldalon már mindkét sávot megnyitották, de az M8-as autópálya csomóponti le és felhajtó ágát valamint a kollektor ágat továbbra is zárva tartják.

Az M7-es autópályán Zamárdi térségében, a 113-as és a 116-os km között, valamint Balatonfenyves és Balatonkeresztúr között, a 159-es és a 169-es km között, a Budapest felé vezető oldalt lezárták. Mindkét munkaterületnél a főváros felé tartókat az ellenkező oldal belső sávjára terelték, míg Letenye irányába a külső és a leállósáv, vagy csak a külső sáv járható.

A munkavégzés miatt a főváros felé vezető oldalon, a 115-ös km-nél a Balatonendrédi csomópont le és felhajtóágát is lezárták. Budapest irányába, a 144-es és a 138-as km között szakaszt lezárták, a járműveket az ellenkező oldal belső sávjára terelték, így a Letenye felé tartók csak a külső sávot használhatják. A főváros irányába, a 143-as km-nél a Balatonboglár/centrum csomópont, a főváros felé vezető oldalon zárva van.

Az M7-es autópálya Letenye felé vezető oldalán, a 207-es és a 216-os km között is felújítják a burkolatot, a forgalmat az ellenkező oldalra terelték át, ahol irányonként egy-egy sáv járható. A munkavégzés miatt a 211-es km-nél a Nagykanizsa/Gyékényes csomópontban nem tudnak le és felhajtani az autópályára.

Az M30-as autópályán Miskolc felé a 4-es és a 7-es km között aszfaltoznak. Az emődi csomópont közelében a belső és a külső sávot is lezárták. A forgalmat a leálló sávra terelik. A 13-as és a 20-as km között szintén lezárták az M3-as autópálya felé vezető oldalt, mert javítják a burkolatot. A forgalmat az ellenkező oldalra terelték, irányonként egy-egy sáv járható. Szikszó felé a 27-es és a 29-es km között javítják a burkolatot. A forgalmat az ellenkező, M3-as autópálya felé vezető oldal belső sávjára terelik, irányonként egy-egy sáv használható.

A kamiontilalom 22.00 órától, vasárnap 22.00 óráig van érvényben.

Forrás: utinform.hu