Forgalomkorlátozások térségünkben

KÖZLEMÉNY
2024. 03. 04., 07:08
Az M5-ös autópályán valamint a térség főútjain is zajlanak ma (hétfő) felújítási munkálatok, de a főutakon is számítani kell forgalomkorlátozásra a közlekedőknek. Az Útinform hírei:

Az M5-ös autópálya
- mindkét oldalán, Örkény térségében, a burkolatot javítják. Az 51-es km-nél a leálló és külső sávot zárják le.
- A Budapest felé vezető oldalon, Kecskemét, valamint Kiskunfélegyháza térségében szalagkorlátot javítanak. A 94-es, és a 115-ös km-nél belső sáv zárás mellett dolgoznak.
- Az ellenkező irányban, Balástya és Szeged, illetve Kecskemét és Kiskunfélegyháza között szintén szalagkorlát javítási munkákat végeznek. A 96-os és 105-ös, valamint a 146-os és 167-es km között a külső sávot zárták le.

Az 5-ös főúton, Kecskemét átkelési szakaszán, a 86-os km-nél útépítők dolgoznak. A fél útpályát lezárták. 

Az 52-es főúton, Fülöpszállás térségében a vasúti átjárót javítják. A 35-ös km-nél augusztus végéig a forgalmat helyben ideiglenes kiépített terelőútra irányítják. 

Az 53-as főúton,
- Soltvadkert határában, a 34-es km-nél, illetve a 40-es km-nél is csomópontot építenek. Ez okból kifolyólag a fél útpályát lezárták. 
- Soltvadkert-Selymes városrészében, a 42-es km közelében felújítják a vasúti átjárót, ezért azt lezárták. A forgalmat egy közelben megépített ideiglenes átjárón keresztül terelik. A nyomvonalváltozás miatt jelentős sebességkorlátozást vezettek be. A munka várhatóan augusztusig tart. 

Az 54-es főúton,
- Soltvadkert határában, a 43-as km-nél körforgalmú csomópontot építenek. Várhatóan a hónap közepéig félpályán, jelzőlámpás irányítás mellett haladhat a forgalom. 
- Császártöltés belterületén építése munkákat végeznek. A 72-es km-nél a forgalom félpályán halad. 
- Császártöltés határában, cserjéznek. A 74-es és 77-es km között jelzőőrös irányítás szabályozza a forgalmat. 
- Érsekhalma és Nemesnádudvar között az útmenti növényzetet gondozzák. A 83-as és 85-ös km között a félútpályát lezárták. 
- Sükösd térségében, fát vágnak. A 93-as km-nél a forgalom irányonként váltakozva halad.