Forgalomkorlátozások térségünkben

KÖZLEMÉNY
2023. 01. 15., 07:40
Útlezárások és sebességkorlátozások lassítják a közlekedést a térség főútjain. Mutatjuk a részleteket az Útinform tájékoztatása alapján.

A 44-es főúton,
- Békéscsaba nyugati határában favágók dolgoznak. A 47-es és a 444-es főutak között autózóknak, lassan mozgó munkagépekre és lakott területen kívül is 50 km/h-s sebességkorlátozásra kell számítani. 
- Kecskemét déli elkerülő szakaszán, a 2-es és 4-es km között gázelosztó vezetéket építenek. A munka útszűkülettel és sebességkorlátozással jár. 

Az 52-es főúton, Kecskeméten, az 1-es és a 2-es km között építési munka miatt irányonként egy-egy sáv járható. A munkaterületről a 7,5 tonnánál nehezebb járműveket kitiltották, azoknak terelőutat jelöltek ki, melyet táblák jeleznek. 

Az 53-as főúton, Kiskunhalasnál építési munkák miatt az 58-as km-nél félpályán halad a forgalom.

Az 54-es főúton,
- Bócsa átkelési szakaszán a 36-os km-nél építési munka miatt mindkét irányban útszűkületen kell áthajtani. 
- Nemesnádudvar térségében az út menti növényzetet gondozzák. A 84-es és a 85-ös km között ma is félpályás útlezárás lesz érvényben, a forgalmat 7.30 és 14.45 között jelzőlámpa szabályozza. 

Kamionstop:

A kamiontilalom a szokott időben ma este 10 óráig van érvényben. 
Fontos tudni, hogy március 1-ig a nemzetközi forgalomban közlekedő, legalább Euro 3-as környezetvédelmi besorolású tehergépjárművekre nem vonatkozik a tilalom.