Gasztro különlegességek a Street Food fesztiválon
A Street Food Street Art és Borsétány második napja is sok látogatót vonzott. A Hírös Forrás szökőkútnál Kincses Szabi keverte a lemezeket, a Romkertben pedig Ed Philip and The Memphis Patrol rockabilly zenéje mozgatta meg még az ülő közönséget is.
A népszerű főtéri fesztivál elengedhetetlen része a gasztronómia. Egymást érik a különböző food truckok: kóstolhatunk többek között helyben készült churrost, pizzát, hargitai kürtőskalácsot is. Egy kedvelt kecskeméti étterem étlapjának legnépszerűbb elemeiből építkezve állította össze a food truckjának kínálatát.
Bódis Bence, a Spaletta Étterem és Sörház chefje elárulta, hogy tacojuk alapja a harcsapaprikás, ami egyébként is megtalálható az étlapjukon. Kisebb változásokon esett át, hogy a fesztivál vendégeinek kínálhassák.
A finom ételeket igazán egy jó itallal lehet megkoronázni. Nagy Nórától, a legnépszerűbb borkereskedés munkatársától megtudhattuk, hogy milyen trendek jellemzik a nyári szezon borfogyasztását az idén.
Ha valaki inkább a söröket kedveli, neki sem kell csalódnia, kézműves sörfőzdék is megtalálhatóak a borsétányon. Az egyik különleges járgányon még csapolt koktélsöröket is kóstolhatunk.
Az alkoholfogyasztás során nemcsak a minőség, de a mennyiség is szempont kell legyen, nem szabad megfeledkezni a felelősségteljes, mértékletes fogyasztásról.
A Street Food Street Art és Borsétány fesztivállal bővebben Kiemelő című magazinunkban foglalkozunk.