Gazdasági Ablak: Klubok és képzések

2023. 03. 08., 20:49
Hétfőn az Autóiparosok Klubjával segítette a vállalkozók fejlődését a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. Kedden délután pedig a Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kara és az Iparkamara ismét elindította közös, üzleti kurzusát. Tekintsék meg a Gazdasági Ablak legújabb adását!

A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara életében a koronavírusjárvány alatt háttérbe szorultak az egyes szakmához tartozó klubok működései. Most tavasszal viszont az Autóiparosok Klubja két alkalommal is fórumot kínál a szakmai ismeretek bővítésére. Az elsőre március 6-án került sor.

Az Autóiparosok Klubja iránt nagy volt az érdeklődés. A szakterületet érintő változásokat Dudás István szakértő, a Gáspár András Technikum oktatójának előadása vállalkozói szempontból is vizsgálta. Dudás István kifejtette, hogy az új technológiák megjelenésével a legnagyobb terhet a vállalkozók számára a diagnosztikai műszerek és a védőfelszerelések beszerzése jelentik.

Tasi László autószerelő mester, a kamara kézműipari tagozatának elnöke elmondta, a klubéletben a vállalkozók nemcsak odafigyelést kapnak. A kamara célja, hogy információval lássa el a résztvevőket a szakmai témákban, és segítse őket saját fejlődésükben. Hozzátette, hogy a hibrid és elektromos autók témaköre olyan méretűvé vált, amit csak előadássorozat keretében lehet rendesen feldolgozni. Ezért az Autóiparosok Klubja a tervek szerint áprilisban a hibridtechnológia témakörét fogja körüljárni.

Márciusban ismét elindult a Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kara és a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közös, „Kamarával a vállalkozásokért” nevű, exkluzív, szabadon válaszható tárgya. Újbóli elindulását sajtótájékoztatón jelentették be, ami után rögtön kezdetét vette az első óra.

A vállalkozó kedvű fiatalok a GTK oktatóitól valamint a megye sikeres üzletembereitől és gazdasági szakembereitől tanulhatják meg az üzleti ötletek megvalósításának és a vállalkozásindításnak a mesterfogásait. A hallgatók a képzés során a kamara történetével és tevékenységével is megismerkedhetnek. A „Kamarával a vállalkozásokért” nevű exkluzív, szabadon válaszható tárgyat 2020 szeptemberében indították el először.

A szervezők azt is elárulták, hogy a jelentkezési lehetőség még nyitott, tehát pár napig bármelyik kar hallgatója kapcsolódhat a kurzushoz az értékes tudásért, amit akár egy saját vállalkozás indításánál is hasznosítani tud majd a jövőben.