Gólyalábas virágparádéval nyitott az egésznapos bábos gyerekprogram Kecskemét főterén

2023. 06. 04., 13:00
Nagy tömeg várta vasárnap délelőtt a Stelzen Art társulatot Kecskemét főterére, ahol késő estig tartanak a gyerekprogramok a Városháza átadó ünnepsége, illetve a 10. Színházi Olimpia keretében. A német társulat Virágok és Pillangók című produkciójával kápráztatta el a kecskemétieket, késő este azonban újabb jelmezekkel, új műsorral érkeznek.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 17 képet tartalmaz

Gólyalábasok lepték el Kecskemét főteret vasárnap délelőtt. A látványos, nagy tömeget vonzó előadás a felújított Városháza megnyitó ünnepségsorozatának része volt. A csapat Németország legnagyobb és legsikeresebb gólyalábas csapata. A délelőtt a főtérre érkezők szeme előtt a növény- és állatvilág csodálatos lényei, virágok és pillangók elevenedtek meg.

Június 4-én vasárnap a felújított Városháza átadás ünnepségsorozat részeként egésznapos gyerekprogram várja az érdeklődőket a főtéren, a Romkertben, a „Tér a Térben” területén és a megújult Városháza épületében. A 10. Színházi Olimpia keretében a hazai fellépők mellett négy országból érkeznek látványos és izgalmas produkciók.

Hatalmas virágok és pillangók lejtették a táncukat a Városháza átadó ünnepségén a Stelzen Art társulatnak köszönhetően. A Ciróka Bábszínház vasárnap egésznapos gyerekprogrammal kedveskedik a kecskemétieknek. Részletek itt: https://hiros.hu/golyalabasok-marionett-szinhaz-es-sok-mas-izgalmas-babprodukcio-var-rank-a-hetvegen/

Közzétette: Hiros.hu – 2023. június 4., vasárnap


11.00 órakor Keresztes nagy Árpád mesés hangszerbemutatójával folytatódott a program a Városháza épületében. A déli harangszó után Pályi János, Vitéz László és az elátkozott malom című vásári játéka szórakoztatta a nézőket a Romkertben.

A folytatás is izgalmasnak ígérkezik. Franciaországból érkezett a 15.00 órakor kezdődő marionettszínházi előadás, A szökevény, amelynek főhőse egy mulatságos macska. A Teatro Golondrino társulat produkciója ugyancsak a Városháza épületében látható majd.
Ezt követi egy világhírű utazó bábművész, Matija Solce Szlovéniából, az E’Beh, avagy Pulcinella című előadásával a Romkertben, 16.00 órai kezdettel.

17.00 órakor a főtér „Tér a Térben” területén Méhes Csaba pantomim művész és a Brass in the Five zenekar varázsolja elő a cirkuszvilág felejthetetlen figuráit, a bűvészt, a bohócot, az állatidomárt, a kötéltáncost, a cirkuszi lovakat és a félelmetes tigrist. 

A muzsika kedvelők 10-18 óra között több alkalommal élvezhetik Ivan Gontko szlovákiai bábművész, „utcai orgona mester” játékát is a főtéren, aki vándorverklijével a régi idők hangulatát hozza el városunkba.
A programot 21.45-kor a Stelzen Art látványos gólyalábas utcaszínházi produkciója zárja. Nem mindennapi előadásukban időutazók érkeznek hozzánk a romantikus gőzgépek, fogaskerekek és óraművek korából.