Címke: Városháza Napok
Keresés
Dátum választó
Rendezés
97 találat
2023.06.11

HÉP: megtiszteltetés volt, hogy felújíthattuk a Városházát

– Kihívás és megtiszteltetés volt, hogy felújíthattuk a kecskeméti Városházát, ezzel folytathattuk azt a munkát, amit 130 éve kezdtek el a kor neves mesterei Lechner Ödön vezetésével – mondta Gyenes Balázs, a Horváth Építőmester (HÉP) Zrt. igazgatóságának tagja. A kecskeméti székhelyű építőipari cég zömében helyi alvállalkozók bevonásával négy év alatt végezte el a gigászi munkát, melynek gyümölcsét, a kívül-belül megújult Városházát e héten adták át ünnepélyes keretek között.
2023.06.08

Bán Mór a Hunyadi-sorozatról: a legmeglepőbb részek a leghitelesebbek

A 94. Ünnepi Könyvhétre megjelent a Hunyadi-saga legfrissebb, immáron 12. kötete. Az új könyv az országnagy és hadvezér Hunyadi János történetének európai jelentőségű másfél esztendejét dolgozza fel az 1451-53-as éveket érintően. Innen már csak az epikus végkifejletre vár a hátralévő két kötet, melyek Konstantinápoly 1453-as ostromát és az 1456-os nándorfehérvári diadalt tárgyalják majd. Az országos sikersorozat kecskeméti szerzőjét, Bán Jánost, alias Bán Mórt a Városháza-napok programsorozat elemeként Kriskó János kérdezte csütörtök este a frissen felújított épület dísztermében.
2023.06.08

Ünnepélyesen átadták a felújított kecskeméti Városházát - Összefoglaló

Csütörtökön ünnepélyes keretek közt átadták a felújított kecskeméti Városházát. A díszteremben tartott ünnepségen Lázár János építési és közlekedési miniszter, Pásztor Bálint, a szabadkai képviselő-testület elnöke és Szemereyné Pataki Klaudia polgármester mondott beszédet. A történelmi egyházak képviselői megáldották az épületet.
2023.06.08

Együtt örülnek a szabadkaiak a kecskemétiekkel

A magyar nemzethez tartozás, a lokálpatriotizmus és a szecesszió magyar változata is összeköti Kecskemétet és Szabadkát – emelte ki beszédében Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség szerbiai parlamenti frakcióvezetője, Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke a Városháza csütörtöki átadó ünnepségén.
2023.06.08

Lázár János: a kecskeméti Városháza a magyar gyarapodás szimbóluma

A kecskeméti Városháza a magyar gyarapodás szimbóluma, Kecskemét városa pedig a Kárpát-medencei magyarság számára a gyarapodás városa - fogalmazott a felújított Városháza csütörtöki átadási ünnepségén Lázár János építési és közlekedési miniszter. Bejelentette: vasútfejlesztést, autópályaépítést és a déli határátlépési pontok újjáépítését is magába foglaló régiós gazdaságfejlesztési programot hirdet a kormány, melynek keretében Kecskemétet és a tőle délre eső területeket még jobban össze akarják kapcsolni Szerbiával, a Balkánnal, Dél-Európával.
2023.06.08

Szemereyné Pataki Klaudia: ma egy évszázados álom vált valóra

Ma egy évszázados álom vált valóra, az elmúlt hét év kemény munkájának eredményeként. Erről beszélt a kecskeméti Városháza mai, hivatalos átadó ünnepségén Szemereyné Pataki Klaudia polgármester. A városvezető beszédében felidézte a kivitelezés folyamatát, majd azzal zárta gondolatait, hogy Kecskemét megérkezett oda, ahol mindig is a helye volt. Egy modern, sikeres, családias, élhető város, amely kicsik és nagyok, fiatalok és idősek otthona.
2023.06.08

Ilyen volt, ilyen lett a Városházánk

A Kecskeméti Médiacentrum bő két perces kisfilmben sűrítette össze a kecskeméti Városháza megújulásának folyamatát. Banczik Róbert és Gyenes Kata fotói alapján Hájas Barnabás szerkesztő és Muresán András vágó alkotása bemutatja az épület felújításának folyamatát. A képek mellett érdemes figyelni a filmben megjelenő és a beruházáshoz szorosan kapcsolódó adatokra, érdekességekre is. A Kecskeméti Médiacentrum így köszönti a Városháza újjászületését.
2023.06.07

Ízek, dallamok, viseletek hozták el Erdélyt Kecskemétre

Autentikus ízek, dallamok és tánc, egy csodálatos viseletkiállítás és egy gyönyörű film hozta el Erdélyt Kecskemétre. A Népi Iparművészeti Gyűjteményben kedden tartottak hangulatos Erdély-napot a felújított Városháza átadását ünneplő egyhetes eseménysorozat keretében. A megnyílt tárlat, mely Moldvától Biharig 15 rend ruhával mutatja be a lányok, asszonyok ünnepi viseletét, június 24-ig látogatható.