Gripenek is köszöntik a Magyar Honvédség leendő altisztjeit

KÖZLEMÉNY
2023. 07. 15., 08:12
Minden évben július közepén tanúi lehetünk annak, hogy Budapest egyik legikonikusabb helyszínen, a Hősök terén az altisztavatás ünnepélyes keretei között több 100 fiatal teszi le altiszti esküjét a haza védelme érdekében. Ők már készen állnak arra, hogy akár életük árán is megvédjék a hazát.

Az altisztavatás katonai pályafutásuk egyik leginkább meghatározó állomása. Életük egyik legfontosabb eseményén Szalay-Bobrovniczky Kristóf, Magyarország honvédelmi minisztere és Böröndi Gábor altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnöke köszönti őket először altisztként. A Magyar Honvédség katonai hagyományait követő egyik legjelentősebb eseményéhez méltón, számos haditechnikai eszközt is felvonultatnak.

A rendezvényre kilátogatók testközelből megtekinthetik többek között például a LYNX gyalogsági harcjárművet, a LEOPARD 2A4 harckocsit, a Magyar Honvédség Gidrán-jait és Polaris-ait és díszelgő átrepülés is látható lesz a tér felett Mi-17-es, H145M helikopterek, és Gripenek részvételével.

Magyar Honvédség és a Honvédelmi Minisztérium hivatalos Facebook oldalán online közvetítés is elérhető lesz a 9.00 órakor kezdődő avatásról.

A rendezvény ideje alatt a légierő kötelékének áthúzása során megnövekedett hanghatásra kell számítani. A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva arra törekszik, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát.

A lakosság megértését és türelmét köszönjük!

A Honvédelmi Minisztérium közleménye