Gyakorlatilag elkészült a Szentkirályi út felújításának első része

Folytatódik a beruházás

2023. 06. 06., 18:11
Gyakorlatilag elkészült a Szentkirály környéki útfejlesztés első része. A 4622-es jelű, Kecskemét- Lakitelek összekötő úton a 44-es főúti csomóponttól már az árok- és rézsű rendezés zajlik. Szentkirály után az M44-ig is elkészült az aszfalt kopóréteg. A kerékpárútból pedig csak azon részek hiányoznak, ahol a különböző közmű kiváltások zajlanak.
A galéria 6 képet tartalmaz

Szentkirálynál az északi elkerülő szakaszon is megtörtént már két réteg terítése. Az út forgalomba helyezése legkésőbb 2024. I. negyedévében várható.

Az M44-es beruházásához kapcsolódó útfejlesztések tovább folytatódnak a 44-es főútnál is. Jelenleg a Fekete Gólya Étteremnél Szentkirály felől az ideiglenes terelőúton halad a forgalom.  A szentkirályi út és a 44-es főút találkozásánál turbókörforgalmat és kerékpáros átvezetéshez szükséges aluljárót épít a kivitelező. A csomópontnál az új körforgalmú forgalmi rend várhatóan augusztusra épül ki. A legközelebbi forgalmi rend változás az iskolai nyári szünetben várható a területen.

A 44 sz. főút felújítása a Fekete Gólya Étteremnél lévő csomóponttól a „repülős” körforgalomig elkészült. A körforgalom mellett egy elkerülő, ún. bypass ág épül ki, amely segíti a 44 sz. főút felől a városba érkező személygépjármű forgalmat gyorsabban elvezetni a Reptéri útra. Ennek az építése is zajlik. A munkavégzés ideje alatt a kivitelező sávelhúzással biztosítja a folyamatos forgalmat, 2-szer 1 sávon.