Gyertyagyújtási szabályok: előzzük meg a tüzet!

2023. 11. 01., 11:46
Egy pillanat alatt megtörténhet a baj, amit csupán pár egyszerű szabály betartásával megelőzhetünk. Tudjuk, hogy november 1-je sokaknak nem egy könnyű nap, ilyenkor minden gondolatunk elhunyt szeretteink körül forog, de fontos, hogy odafigyeljünk.

Aki a temetőben emlékezik meg, az a gyertyát és a mécsest hőálló tartóba tegye, és gondoskodjon arról, hogy ne legyen éghető anyag a közelben, valamint a gyertyákat stabilan kell elhelyezni! Amikor pedig elhagyjuk a sírhelyet, bár szépen néz ki a temető a fényáradatban, akkor is fújjuk el a lángokat! Fontos, hogy a száraznövénygyűjtőbe ne dobjunk ki még izzó, parázsló, gyufát, mécsest!

Ha otthonunkban emlékezünk meg, akkor tűzálló tálra tegyük a gyertyát úgy, hogy az ne boruljon fel! És, amit sose felejtsünk el, hogy ne hagyjuk felügyelet nélkül az égő mécsest, ha csak egy másik helyiségbe megyünk át, akkor is fújjuk el! Ha egy mód van rá, ne az ablakpárkányra tegyük a kegyeleti gyertyát, ugyanis a szúnyogháló, fa, valamint a műanyag nyílászáró gyorsan lángra kap.