Címke: temető
Keresés
Dátum választó
Rendezés
535 találat
2024.01.30

Bedrogozva raboltak, 340 forintot zsákmányoltak

A Kecskeméti Járási Ügyészség rablás bűntette miatt vádat emelt két férfival szemben, akik egy temető mellett sétáló fiatalembert berántottak a temető területére, ott körbevették és az értékeit követelték. A sértett hiába mondta, hogy csak pár száz forint van nála, a vádlottak a földre lökték és addig rángatták, amíg a zsebében lévő 340 forintot meg nem szerezték.
2023.11.01

Gyertyafénnyel szeretteinkért

Mindenszentek és halottak napján mindenki gyertyát, mécsest gyújt, hogy megemlékezzen elvesztett szeretteiről. A temetőkbe is nagyon sokan látogatnak ki ezen a két napon, hogy virágot vigyenek a sírokra. Sorban gyúlnak a mécsesek, és virágok ezrei díszítik a csendes földfolyosók kígyózó sorait, hiszen együtt emlékezünk az elhunytakra a pislákoló fényáradat mellett. Nézze meg galériánkat a gyertyafényben úszó ünnepről!
2023.10.30

Tudnivalók Mindenszentekre és Halottak napjára

Már most sokan látogatnak ki a temetőkbe, közeledve a Mindenszentekhez és a Halottak napjához. November 1-jén a Kecskeméti Köztemető hosszabb nyitva tartással várja az emlékezőket reggel 6 órától, egészen este 21 óráig.
2023.10.29

Mindenszentek idején is fontos az elővigyázatosság

Mindenszentek idején és az azt követő Halottak napján általános szokás, hogy gyertyát gyújtunk azokért, akik már nem lehetnek közöttünk. Sokan nemcsak a temetőkben, hanem otthon is gyertyagyújtással emlékeznek meg, emellett egyre jobban terjed a halloweeni töklámpás készítése is. Sajnos nem telik el év anélkül, hogy a tűzoltókat ne riasztanák temetőtüzekhez, vagy olyan lakástűzhöz, amelyet kegyeleti gyertya okozott. Ahhoz, hogy méltó módon emlékezhessünk meg, előzzük meg a tüzet a temetőben és otthon is.
2023.10.22

Vigyázzunk értékeinkre, rendőrségi felhívás

Bizonyára sokan kihasználják a hosszú hétvégét arra is, hogy meglátogassák a temetőket, rendbetegyék a hozzátartozóik, szeretteik sírját halottak napja előtt. Nem lehet eleget beszélni arról, hogy mire is figyeljünk, sok bosszúságtól, kellemetlenségtől óvhatjuk meg magunkat.
2023.07.10

Letartóztatták a temetői rablással gyanúsított férfiakat

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatását egy 28 éves és egy 33 éves kecskeméti férfinak, akiket rablással gyanúsítanak. A megalapozott gyanú szerint a férfiak 2023. július 5-én, a délutáni órákban egy kecskeméti temető mellett található utcában - előzetes megszólítás nélkül - berántottak egy férfit (az ügy sértettjét) a sírkertbe, és az értékeit követelték tőle. Mivel a sértett nem adott át semmit, a férfiak a földre lökték, majd többször megrúgták őt. Ezt követően átkutatták a ruházatát, majd az abban talált 300 forinttal a helyszínről elmenekültek.