Újra legyőztük a Ferencvárost

2023. 05. 13., 21:26
Szombat este az OTP Bank Liga 31. fordulójának rangadóján a második helyen álló Kecskeméti TE a bajnok Ferencvárost fogadta a Széktói Stadionban. A találkozón végig dominált Szabó István csapata, így megérdemelt győzelmet aratott.
Fotó: Bogdándi Ferenc
A galéria 21 képet tartalmaz

Az első kapura lövésre csak öt percet kellett várni, Horváth jó 25 méterről mellé trafált. Négy perccel később nem sok hiányzott a KTE vezető találatához, Horváth beadására Belényesi érkezett nagyon üresen, ám Bogdán leért a fejesre. Az első ferencvárosi próbálkozás a 11. percben volt felírható, Mmaee lépett ki a leshatáron, éles és veszélyes beadását azonban Nagy tisztázni tudta. A 24. percben ismét Horváth volt főszerepben, jól húzott befelé, de pattogós lövését fogni tudta a vendég kapus. Fél óra telt el a meccsből, mikor Varga Bencének is védenie kellett, Owusu életerős lövését ütötte szögletre a rövid sarokból. A 34. percben aztán csak megszületett a hazai gól, egy Zeke által felívelt labdába először Belényesi, majd Tóth fejelt bele és az így ötösre érkező játékszert Szalai bal külsővel – a felsőlécet is érintve – gólra váltotta (1-0). Az első félidő utolsó megmozdulása Gojak szabadrúgása volt, amely nem okozott gondot Vargának.

A második felvonás elején a meccsen már sokadik alkalommal Horváth veszélyeztetett, ezúttal szabadrúgásból, azonban Bogdán a lapos lövést megfogta. A folytatás leginkább a párharcokról szólt, a játékvezetőnek többször is a zsebébe kellett nyúlnia sárga lapért. Ekkor Abena rövid időn belül kétszer is hibázott és a 73. percben emberhátrányba került az FTC. Egy minutummal később Szalai vágtázott végig a pályán, szenzációs szólója azonban nem végződött góllal. A második játékrész egyetlen vendég próbálkozása Mmaee nevéhez fűződött, szabadrúgása mellé csavarodott. Emberelőnyben is a KTE támadott, ennek meg is lett az eredménye. A 83. percben egy szabadrúgás után Szalai fejjel középre tett labdáját Vágó ollózta kapura, azonban a blokkról levágódott a szépségdíjas mozdulat. A 87. percben aztán fantasztikus góllal tette fel az i-re a pontot a KTE. Tóth Barna a tizenhatoson kívülről egy felperdült labdát kapásból a jobb felsőbe zúdított (2-0). A hosszabbításban hasonló szögből Májer bődületes kapufát lőtt, ezzel zárult a találkozó, no meg kecskeméti sikerrel, amivel továbbra is megvan a második hely.  

Kecskeméti TE – Ferencvárosi TC 2–0 (1–0)

Kecskemét, 4950 néző, Vezette: Berke Balázs (Buzás Balázs, Csatári Tibor)

KTE: Varga B. – Nagy K., Szabó A., Belényesi (Rijaskó 93.), Szalai, Zeke (Hadaró 93.) – Vágó (Meszhi 93.), Nikitscher – Banó-Szabó (Katona B. 81.), Horváth (Májer 85.) – Tóth B. Vezetőedző: Szabó István

FTC: Bogdán – Botka, Abena, Knoester, Pászka – Baráth (Esiti 46.), Gojak – Owusu (Lisztes 57.), Zachariassen (Traore 57.), Marquinhos – R. Mmaee. Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov

Gólszerző: Szalai (34.), Tóth B. (87.)

Kiállítva: Abena (72.)

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester is részt vett családjával a mérkőzésen. A városvezető ezt írta Facebook posztjában: "Köszönjük, Srácok! Éljük tovább együtt az álmainkat!"