Győzelmi kényszerben fogadja a Tatai AC-t a KTE-Piroska Szörp

KÖZLEMÉNY
2023. 04. 28., 14:02
Az elmúlt fordulóban a BFKA-Balatonfüred kiénekelte a KTE szájából a sajtot (32-31), pedig ha azt a meccset megnyerik a hírös városiak, nyugodtabban várhatnák a hátralévő négy meccset. Így azonban verejtékes 60 percek várnak Tóth Norbert legénységére.

Az eredetileg kiírt időponttól eltérően vasárnap fogadja a KTE-Piroska Szörp csapata a hasonló erőkből álló Tata együttesét. A két gárda mérlege hasonló; a Tatai AC 10 győzelemmel, 3 döntetlennel és 13 vereséggel, a KTE 8 diadallal, 3 döntetlennel és 15 vereséggel várja a 30. fordulót. A felek decemberben mérkőztek egymással, az a meccs kétgólos tatai sikert hozott (23-21).

A hírös városiaknak nem elég előre tekinteniük, már a hátuk mögé is figyelniük kell, hiszen közvetlen üldözőiknek a versenyév hátralévő részében nyerhető összecsapásaik lesznek, míg a Kecskemétre kemény ütközetek várnak, itthon a Győr, idegenben a Vecsés és Ajka alakulata. Egyáltalán nem mindegy tehát, hogy vasárnap győz-e a KTE-Piroska Szörp, vagy sem.

Tóth Norbert vezetőedző (KTE-Piroska): - A múlt heti, balatonfüredi botlásunkat igyekszünk helyrehozni. Muszáj itthon tartanunk a két pontot ahhoz, hogy a bennmaradással kapcsolatos álmaink életben maradjanak. A héten úgy készültünk, hogy motiváció és akarat tekintetében nem lehet nyitott kérdés, mindannyian tudjuk, milyen fontos a vasárnapi győzelem. Ha tudatosabban és kellő akarattal kézilabdázunk, lesz esélyünk a győzelemre. Bízunk abban, hogy az időpontváltozás ellenére szurkolóink szép számban, a megszokott hangulatot megteremtve támogatnak bennünket a Tata ellen is, ez most pokoli nehéz meccs lesz!

KTE-Piroska Szörp – Tatai AC

Férfi kézilabda NB I/B, 30. forduló

2023. április 30., 17:00

Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok Vezeti: Bába, Horváth