Hajléktalan férfit rabolt ki Kecskeméten a különös, többszörös visszaeső vádlott

KÖZLEMÉNY
2023. 03. 14., 08:22
A Kecskeméti Járási Ügyészség rablás bűntette miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki miután meglátta, hogy a hajléktalan sértettnek van pénze, őt Kecskemét belvárosában követte, majd megfenyegette és elvette a pénzét és a karóráját.

A vádirat szerint a büntetett előéletű férfi – az ügy vádlottja – 2022. október 7. napján a hajnali órákban egy Kecskemét belvárosában lévő dohánybolt előtt látta meg a hajléktalan férfit – az ügy sértettjét –, akitől pénzt kért. A sértett közölte, hogy nincs pénze, majd bement a dohányboltba vásárolni, ahová a vádlott követte őt.

A boltban az elkövető meglátta, hogy a férfinél nagyobb összegű készpénz van, ezért a belvárosban követni kezdte őt, majd felszólította, hogy a nála lévő pénzt adja át. A sértett ennek nem tett eleget, ezért a vádlott egy vendéglátóhely előtt felállított pavilonba lökte be őt. Innen a sértett még kimászott, a vádlottat félrelökte és elindult a főtér irányába.

A vádlott tovább követte a férfit és ismét a pénzét követelte. Amikor pedig egy rendőr járőrautó közeledett feléjük, a vádlott megfenyegette a sértettet, hogy ha segítséget kér, akkor elvágja a torkát. Miután az autó elhaladt mellettük, az elkövető belenyúlt a megfélemlített sértett kabátjának zsebébe és abból kivette 9.500 Ft készpénzét, majd lecsatolta a karóráját és távozott a helyszínről.

A vádlott büntetett előéletű, rablás miatt már többször is elítélték, jelen eljárásban pedig már többszörös és különös visszaesőként áll bíróság elé.

Az ügyészség a jelenleg más ügyben kiszabott szabadságvesztés büntetését töltő férfit rablás bűntettével vádolja, amiért vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza.

A férfi bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni – olvasható a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség keddi közleményében.