Haladás ellen nincs orvosság - folytatódik a Hírös Szenior Egyetem

2023. 05. 24., 09:04
A Neumann János Egyetem a CédrusNet Kecskemét Programmal összefogásban folytatja a Hírös Szenior Egyetem előadássorozatát. Az előadás helyszíne megváltozott! A vetítés a nagy előadóban, az új épületrészben lesz.

Előadás címe:  „Haladás ellen nincs orvosság.” A Neumann János - John von Neumann című, 1984-ben készült film bemutatója, majd beszélgetés Dénes Gáborral, a film rendezőjével

Dátum:  2023. május 31.   17:00 óra

Előadó:  Dénes Gábor, filmrendező, operatőr.

A film bemutatja a 20. század egyik legnagyobb tudósának életét, munkásságát. Neumann az alkotásaival megváltoztatta a világot. A közgazdaságtantól az informatikáig, az atomenergia felszabadításától az önszervező rendszerekig egy új civilizációt indított el.

Matematikus volt, akit a kiszámíthatatlannak gondolt feladatok izgattak igazán. Neumann Budapesten született, de el kellett hagynia Magyarországot.

Mint európai- és világpolgárt az USA fogadta be, és olyan lehetőségeket biztosított számára, hogy a kor legnagyobb tudósaival dolgozhatott egy helyen és egy időben. Neumann János volt az első, aki munkásságáért megkapta a legnagyobb amerikai elismerést, a Szabadság Érdemérmet.

A programon való részvétel ingyenes.

Közlekedési információ: Az Izsáki út felújítása miatt érdemes - a szokásoshoz képest - legalább fél órával korábban indulni. A kerékpárosoktól is fokozott óvatosságot kérnek. Valószínűleg a buszok is késni fognak a torlódás miatt.

Közérdekű információ: A programon résztvevők hozzájárulnak ahhoz, hogy az előadásról felvétel készül, amit a CédrusNet Kecskemét Program és a Neumann János Egyetem felhasználhat közlésre a saját honlapján, YouTube csatornáján, valamint a sajtóban.