Harminc csapat mérkőzött meg a VI. Ballószögi Kolbásztöltő Versenyen

2023. 02. 18., 16:40
A galéria 72 képet tartalmaz

Kolbász, hurka, töpörtyű és sok más finomság csalogatta a vendégeket szombaton a hatodik alkalommal megrendezett ballószögi Kolbásztöltő Versenyre. A rendezvény a hagyományaink felélesztését, a népszokások bemutatását célozta meg, emellett azonban a jó hangulatú baráti találkozásokról is szól.

Idén harminc csapat, munkahelyi kollektíva vagy baráti társaság nevezett, vállalva, hogy a helyszínen saját hagyományaik, receptjeik alapján, kézi darálással készítik el egyedi kolbász készítményeiket. A kolbásztöltésen kívül töpörtyűsütésben, forraltborkészítés, és falusi vendégasztal összeállításában versengtek a csapatok.

A neves szakemberekből álló zsűri minden kategóriában külön értékelte a részvételt, de idén is volt összesített csapatverseny. Az elbírálásnál a kolbászok színe, fűszerezése, állaga mellett a csapatok ötletességét, egyediségét is figyelembe vette a zsűri, de plusz pontok jártak a hagyományos falusi öltözékért is.

A csapatoknak a díjaknál sokkal fontosabb volt a jó hangulat, ami garantált a Csibe és társai zenekar, de a Kereki Nótások is felléptek az egész napos programon.

Jó a hangulat a Ballószögi Kolbásztöltő Fesztiválon

Közzétette: Hiros.hu – 2023. február 18., szombat

Íme az eredmények:

Kolbász kategória

 1. Gané
 2. Water Coolbi
 3. Prémium Sausages

Tepertő kategória

 1. Kolbikák
 2. Vármegye ínyesmesterei
 3. Határúti kolbászolók

Falusi vendégasztal kategória

 1. Faterok motoron
 2. Vőfélyek és bordái
 3. Vadászok

Forralt bor kategória

 1. Határúti kolbászolók
 2. Vőfélyek és bordáik
 3. Lovas betyárok

Különdíj a szervírozásért: Water Coolbe

A legeredményesebb csapat: Water Coolbe