Címke: kolbász
Keresés
Dátum választó
Rendezés
307 találat
2024.03.02

Hetedjére ünnepelték az alapítást a helvéciaiak

Harminchárom főzőcsapattal rajtolt el ma reggel Helvécián a 7. Alapítási Ünnep. Pecsenyét és kolbászt is készítettek a résztvevők. A süteménysütő versenyre pedig 40-en jelentkeztek. Az esemény megnyitóján dr. Szeberényi Gyula Tamás országgyűlési képviselő a település alapításának történetét osztotta meg a helyiekkel.
2024.02.23

Ismét lesz Kolbásztöltő Versenyen Ballószögön

Kolbász, hurka, töpörtyű és sok más finomság várja a vendégeket szombaton a hetedik alkalommal megrendezett ballószögi Kolbásztöltő Versenyre. A rendezvény a hagyományaink felélesztését, a népszokások bemutatását célozza meg, emellett azonban a jó hangulatú baráti találkozásokról is szól.
2023.02.18

Harminc csapat mérkőzött meg a VI. Ballószögi Kolbásztöltő Versenyen

Kolbász, hurka, töpörtyű és sok más finomság csalogatta a vendégeket szombaton a hatodik alkalommal megrendezett ballószögi Kolbásztöltő Versenyre. A rendezvény a hagyományaink felélesztését, a népszokások bemutatását célozta meg, emellett azonban a jó hangulatú baráti találkozásokról is szól. Idén harminc csapat, munkahelyi kollektíva vagy baráti társaság nevezett, vállalva, hogy a helyszínen saját hagyományaik, receptjeik alapján, kézi […]
2023.01.25

Nem lehet Kolbász, de még Poca sem a születendő gyermekünk

Kolbászka nem játszhat majd Mauglival és Pocával az óvodában. Különleges nevek iránti szülői igényből nem volt hiány 2022-ben sem. Számos izgalmas nevet lehet felfedezni a tavaly született babák születési anyakönyvi kivonataiban. A Kecskeméten született gyermekek esetében nem kellett egyetlen nevet sem elutasítani, országosan azonban születtek olyan igények, amiket a hatóság nem támogatott.