Hatalmas bravúr: pontot szerzett a PLER otthonában a KTE-Piroska Szörp

2023. 03. 03., 20:15
Az utolsó percig tartogatott izgalmakat a bajnokaspiráns és a 12. helyen álló Kecskemét összecsapása. Úgy tűnt, a végére elfogy a hírös városiak ereje, ám ezúttal nem esett össze a KTE, és döntetlenre mentette a találkozót.

Négy minutum alatt háromgólos fölényt alakított ki a PLER, ám a KTE nem hagyta magát, lépésről-lépésre igyekezett felzárkózni, és a 14. perc környékén már 8-8 állt az eredményjelzőn; igaz, a mérkőzésnek ebben a periódusában a hazaiak is sok hibával játszottak. A félidő derekán megtorpantak a vendégek, a PLER az ellenfél hullámvölgyeit kihasználva ellépett, és a szünetig ötgólos előnyt épített ki (19-14).

Szeverényi találatával indult a második felvonás, ám a PLER hamar visszaállította az ötgólos különbséget (20-15). A Kecskemét percei következtek, remek játékkal nem csak felzárkóztak a fővárosiakra, de a 41. percben egyenlíteni is tudtak (24-24). Időt kért a PLER, és röviddel ezután már három góllal vezettek a hazaiak (27-24). A KTE ereje fogyni látszott, ami nem meglepő, hiszen Tóth Norbert edzőnek a sok sérült miatt kevés variációs lehetősége maradt. A hírös városiak becsületére legyen mondva, nem engedték ellépni a hazaiakat, öt perccel a találkozó vége előtt egy találatra zárkóztak, és az utolsó pillanatban, a Horváth Andor hétmétereséből szerzett góllal döntetlenre mentették a meccset (34-34).

Tóth Norbert vezetőedző (KTE-Piroska Szörp): - Úgy készültünk, hogy tudtuk, a PLER a mérkőzés esélyese, de nem feltartott kézzel utazunk hozzájuk. Azt kértem a fiúktól, úgy játszanak, hogy a bennünket elkísérő szurkolók büszkék lehessenek rájuk, és ők is egymásra, ha a meccs végén lejönnek a pályáról. Én abszolút büszke vagyok rájuk, és bízom benne, hogy a mai eredmény erőt ad a folytatáshoz. Az első félidő végére ugyan elengedtük kicsit a PLER-t, de a továbbiakban végig a nyomukban voltunk, nem tudtak gyors lerohanásból könnyű gólokat szerezni, és végül Andor az értékesített hétméteresével pontott szerzett a csapatnak. Gratulálok a fiúknak elsősorban ahhoz, hogy ma óriási szívvel küzdöttek!

PLER-Budapest – KTE-Piroska Szörp 34 – 34 (19 – 14)
Férfi kézilabda NB I/B, 20. forduló

  1. március 03. péntek
    Budapest, Sportkastély
    Vezeti: Hajdu, Halász

A KTE-Piroska Szörp góllövői: Szakály 8 (2), Csuzi 2, Papp 3, Horváth A. 2 (1), Bózsa 1, Horváth B. 4, Szeverényi 7, Lukács 2, Hunyadi 4, Deák 1.

Kiállítások: 10 perc ill. 2 perc

Hétméteresek: 0/0 ill. 3/3