Hatalmas sikerrel startolt el a cirókás gyerekhétvége

2023. 05. 28., 08:15
Kacagó gyerekektől volt hangos szombaton a kecskeméti főtér, ekkor indult el ugyanis a Bábművészeti Világtalálkozó Szervusztok pajtikák! címmel, a 10. Színházi Olimpia keretében. Ne szomorkodjon senki, aki lemaradt a programokról, a Ciróka Bábszínház jóvoltából idén háromnapos a gyereknap, egészen pünkösd hétfő estig tart.
A galéria 94 képet tartalmaz

A Langaléta Garabonciások frenetikus gólyalábas műsorával indult a szombati gyereknap a főtéren. A közönség sem maradhatott ki a játékból, volt, akit kötélen táncoltattak, és megválasztották a gyerekek közül a pünkösdi királyt és királynét is.

A gólyalábas kalandok után egy világhírű portugál bábjátékos, S.A.MARIONETAS - JOSE GIL kesztyűs bábjátéka játéka örvendeztette meg a gyerekeket. Három rövid, de annál izgalmasabb meséjében találkozhattunk óriással, krokodillal, ördöggel, elrabolt hercegnővel, bikával és persze Dom Robertoval, aki mindent és mindenkit megpróbál legyőzni.

Egérparádé, avagy apróléptű cirkuszi próbálkozások kicsiknek és nagyoknak, gyermekeknek és "gyermekded-lelkű" felnőtteknek – ez volt a címe Gulyás László vándormuzsikus előadásának, amelyben a nézők segítségével születhettek meg a különlegesebbnél különlegesebb produkciók.

Délután Fülöp Joci vásári bábjátékával folytatódott a cirókás gyereknap, a Vitéz László és a csodamalom című előadás ezúttal is nagy sikert aratott.

17 órától újra a Langaléta Garabonciások mozgatták meg a rekeszizmokat, majd Irene Vecchia keltette életre Pulcinellát a szombati nap zárásaként.

Aki lemaradt az első napról, vasárnap és hétfőn is részese lehet a gyereknapi bábos forgatagnak.

A részletes programokért kattintson IDE!