Hátrányos helyzetű gyermekeket látott vendégül a színház

2023. 05. 12., 15:43
Több mint 400 hátrányos helyzetű gyermeket látott vendégül ma a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház. Az előadás után a fiataloknak lehetőségük nyílt találkozni a színészekkel.

Az előadás kezdete előtt Sipos Imre a darab rendezője köszöntötte a gyermekeket. Sokéves hagyomány, hogy a teátrum vendégül látja a környékbeli települések hátrányos helyzetű gyermekeit. Ezúttal az Utazás a szempillám mögött című zenés mesejátékot tekinthette meg 450 gyermek a mai napon a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színházban.

A környékbeli települések önkormányzatainak segítségével több, mint 13 településről érkezhettek olyan gyermekek, akiknek élethelyzete nem teszi lehetővé a színházba járást, illetve ott voltak köztük a Weöres Sándor Gyermekszínjátszó Találkozó nyertesei is. Az előadás után a gyermekek ajándék édességet kaptak a földhivatal munkatársainak köszönhetően. Ezeket az ajándékokat a szereplők adták át, így a fiatalok megcsodálhatták kedvenc szereplőiket közelről és megnézhették a jelmezeket, kellékeket.