Hazai pályán folytatja a menetelést a KNKSE

KÖZLEMÉNY
2023. 02. 01., 08:31
Könnyebb helyzetből is várta már a Kecskemét az aktuális bajnoki fordulót, hiszen a megfiatalított hírös városi alakulat a sérülések, betegségek miatt alaposan megfogyatkozott. Ellenfele, a Szombathely ráadásul tartósan a tabella első felében gyűjti a pontokat; a papírforma alapján a házigazdák pontszerzése bravúr lenne.

A Szombathelyi KKA nem titkoltan bajnoki címre hajt, hiszen szeretné visszaszerezni élvonalbeli tagságát. Időnként ugyan döcög a vasiak szekere, de csupán 4 ponttal vannak lemaradva a listavezető Vasastól; 11 győzelemmel, 3 döntetlennel és 2 vereséggel, 23 megszerzett ponttal a 4. helyről várják a vasárnapi összecsapást.

A Kecskemét helyzete egyre nehezebb; Mátrai Péter leányai 1 győzelemmel, 1 döntetlennel és 14 vereséggel, 3 megszerzett ponttal továbbra is sereghajtók.

A két gárda legutóbb tavaly, szeptember 11-én, a 2. fordulóban találkozott egymással Szombathelyen; akkor szoros első félidőt követően (15-13) nyolcgólos hazai siker született (32-24).

A női kézilabda NB I/B góllövőlistáját a vasi alakulat játékosa, Pődör Rebeka vezeti; 16 mérkőzésen 141 gólt szerzett.

Mátrai Péter vezetőedző (KNKSE): - Ismét roppant erős ellenfelet fogadunk, hiszen a Szombathely bajnoki álmokat dédelget, ráadásul gólerős játékosokat tudhat a soraiban, a listavezető Pődör Rebeka ősszel 14 gólt lőtt nekünk. A mieinktől azt várom, hogy támadásban bátrabban játszanak, mint a Vasas ellen. Beleállunk a meccsbe, nem feltartott kézzel fogadjuk a Szombathely csapatát. Fiatal keretünkre ráfér a biztatás, várjuk a szurkolókat!

Kecskeméti NKSE – Szombathelyi KKA

Női kézilabda NB I/B, 17. forduló

2022. február 05. vasárnap, 15:00

Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok

Vezeti: Fibec, Herbák